22 mei 06:34

Aanleveren

Nieuw-alcoholverbod-op-straat-sinds-1-1-2022-in-deel-Beverwaard-hoofdafbeelding-LikeJeWijk-RDzRC

Nieuw alcoholverbod op straat sinds 1-1-2022

Per 1 januari heeft Beverwaard er een gebied bij waar alcoholgebruik op straat verboden is, namelijk de Houdringweg. Het gaat om het gebied dat wordt omgeven door het Laarwoudpad, Houdringeweg, Duinbekedam, Molecatensingel.

Het gebied is aangewezen in overleg met politie, omdat er veel overlast is die te maken heeft met alcoholgebruik op straat. Ondanks extra inzet van gemeente en politie is er nog steeds overlast. Daarom is besloten om hier een alcoholverbodsgebied aan te wijzen. Hierdoor heeft de politie meer mogelijkheden om de overlastgevers aan te pakken.

Buiten op straat of in het park een biertje of wijntje drinken in het zonnetje, dat moet kunnen. Maar zodra de alcoholconsumptie en de gevolgen daarvan overlast veroorzaken voor de omgeving grijpt de politie in. De politie kan altijd en overal in Rotterdam een proces-verbaal geven als zij op heterdaad constateert dat iemand overlast veroorzaakt door alcoholgebruik. Maar in sommige gebieden is het lastig voor de politie om dat op heterdaad te constateren. Bijvoorbeeld in gebieden waar doorgaans meerdere overlastgevers tegelijk zijn. De politie kan dan niet goed aantonen wie welke overlast heeft veroorzaakt. Of op plekken waar het even duurt voordat de politie zo dichtbij kan komen om op heterdaad de overlast te constateren, zodat de overlastgevers de kans krijgen hun gedrag tijdelijk te beteren.

Overlast
In sommige gebieden komt al veel overlast op straat voor die vaak door alcoholgebruik wordt versterkt. Bijvoorbeeld geluidsoverlast, wildplassen, vervuiling, vernielingen, lastigvallen van (vaak vrouwelijke) voorbijgangers, intimidatie en zelfs geweldsincidenten. De politie wil kunnen ingrijpen voordat de overlast erger wordt. Zonder alcoholverbod kunnen ze pas optreden als de overlast een feit is.

Daarom is in sommige gebieden een alcoholverbod ingesteld. De politie hoeft niet meer aan te tonen wie welke overlast heeft veroorzaakt, simpelweg de constatering dat iemand geopende alcohol bij zich heeft is voldoende voor een proces-verbaal. Het is de politie toegestaan om géén proces-verbaal op te maken, als de agent van mening is dat er geen overlast wordt veroorzaakt.

Waar geldt het alcoholverbod in Beverwaard?
Het gebied dat wordt omgeven door het Laarwoudpad, Houdringeweg, Duinbekedam, Molecatensingel. Het gebied dat wordt omgeven door de Oude Watering, Boxbergenstraat, Fleringenstraat, Rhijnauwensingel, Schinnenbaan, Gronsvelderf, Warmelostraat. Enkele straten in de Goedenraadbuurt

 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Wat is gezonde leefstijl?

Wat is gezonde leefstijl? Veel mensen denken aan gezonde voeding en voldoende bewegen, maar… er is meer.Ook ontspanning,