20 mei 05:15

Aanleveren

Sta-in-je-kracht-met-PIT010-hoofdafbeelding-LikeJeWijk-fU9t1

Sta in je kracht met PIT010

We kennen het allemaal wel en zeker in deze gekke tijd met Corona: je voelt je niet zo fijn, misschien een beetje alleen en je weet soms niet hoe je nou precies verder moet. Geen zorgen! PIT010 helpt je. PIT010 is een welzijnsorganisatie in IJsselmonde die aanvullende activiteiten organiseert in Huis van de Wijk de Focus, met maar een doel: jou volledig in je kracht zetten.

Karin Bijleveld – beheerder van de Focus – zegt: “Dat doen we met ondersteuning voor mensen die zich graag willen ontwikkelen of die ergens op eigen kracht niet uitkomen. We bieden talloze activiteiten met behulp en nauwe samenwerking van vrijwilligers, the House of Hope en het Buurtsteunpunt van het Leger de Heils.”

Jong en oud samen
De Focus is voor jong en oud. Op woensdagmiddagen hebben we voor de jeugd verschillende leuke activiteiten. Vrijdagochtend oefent een seniorenkoor, maar er is ook een jeugdkoor, een mantelzorgdag, brassband en rappers. Zo brengen we oud en jong dichterbij elkaar.” En dat dit werkt, blijkt wel: “Laatst kreeg ik van een wat oudere Beverwaarder een zelfgemaakt poppenhuis met meubeltjes op maat voor de kinderen om hier mee te spelen. Daar ben ik zo dankbaar voor. Deze man is inmiddels vrijwilliger.” Om de Beverwaarders nog beter te ondersteunen, kunnen jongeren zich bij JoinUs aansluiten.

Join Us!
JoinUs richt zich op jongeren die om diverse redenen behoefte hebben aan verbinding, een plek om samen te komen en samen activiteiten te ondernemen. In deze moeilijke coronatijd is die behoefte misschien nog wel groter dan normaal. De coaches van JoinUs staan naast de jongeren en ondersteunen ze in het realiseren van hun plannen en dromen. Zo helpen ze jongeren in Beverwaard aan een rijker sociaal leven, een toffe, veilige plek en verschillende leuke activiteiten. JoinUs organiseert om de week op donderdagavond in de Focus een gezellige avond met een gratis drankje en hapje. Dit is de place to be om leuke mensen te ontmoeten, te praten over alles wat je maar wilt,
te leren, te doen en te delen. Hier vind je gelijkgestemden en kun je echt helemaal jezelf zijn. Je leert sociale vaardigheden, beter communiceren met andere mensen en er is volop ruimte voor creativiteit, sport, gamen en zelfs professioneel muziek maken in een heuse muziekstudio.

En dit zijn je coaches
De coaches Clark, Richantely en Jedinja van PIT010 zijn hét team in Beverwaard. Zij zijn er met luisterende oren, advies, motivatie en een flinke pot positiviteit. Soms is het spannend die eerste stap te zetten, maar eenmaal binnen, ben je zo blij dat je bent gegaan. Iedereen vanaf 16 jaar is welkom.

Join Us now en meld je aan via www.joinus.nu. Of kom gewoon gezellig langs bij de Focus (na de lockdown)

Dit artikel is ook te lezen in de wijkkrant van Beverwaard, huis aan huis verspreid in heel de wijk. Wij maken LikeJeWijk samen met de buurt sinds 2012. Het WijkPlatform waar trots, positiviteit en aandacht elkaar verbindt. Wil je de wijkrant ook, of liever digitaal lezen? Lees de gehele krant via https://bit.ly/3puWbGh. De wijkkrant in Beverwaard niet in je brievenbus ontvangen? Haal een exemplaar bij de Hoogvliet in het centrum.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Samen (digi) Taal

Wil je beter worden in de Nederlandse taal en leren hoe om te gaan met het Nederlandse systeem

Moederdag speciaal

Bewoonster Liese Miles en SOL organiseren voor alle Beverwaarders een weekje later dan verwacht ‘Moederdag’. Gezellige eten, drinken,