27 mei 12:12

Aanleveren

Mv-van-Hal-en-Marja-wijkraad-Beverwaard

Mevrouw van Hal-Ritman is 100 jaar geworden

In de IJsselburgh woont een patente dame van een eeuw oud. Je zou misschien iemand verwachten die in hoge mate hulpbehoevend is met wat mentale klachten, maar niets is minder waar! 

De wijkraad Beverwaard bezocht mevrouw van Hal-Ritman, een zelfstandige vrouw die zeer actief aan de gesprekken deel nam en haar mening niet onder stoelen of banken stak. Naar eigen zeggen is ze op haar veertiende begonnen met werken, zonder vervoer wat betekende dat ze per dag 3 uur moest lopen. In die tijd was het gebruikelijk dat je na het trouwen thuis bleef om voor de kinderen te zorgen en fulltime het huishouden deed.

“Ja ja, nou hele dagen thuis zitten is niets voor mij, ik heb fijn na mijn huwelijk nog 20 jaar als hulp in de huishouding gewerkt.”

Hoewel ze nu een rollator gebruikt gaat ze zelf regelmatig boodschappen doen waarbij ze de bon altijd direct ter plaatse nakijkt. Ze vond het jammer dat Aboutaleb was verhinderd, maar wist de brief van de burgemeester en de koning te waarderen. Ze omarmt het leven in al haar aspecten en is van plan om ouder te worden dan haar moeder van 107. 

Al met al was het een warm welkom binnen huize van Hal. Het was een waar genoegen haar familie en wat vrienden te leren kennen. Op naar de 108 mevrouw van Hal!

Remko deelde de foto met ons via de wijkwebsite. 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten