3 maart 02:41

Aanleveren

‘MaakJeWijk-in-Beverwaard-hoofdafbeelding-LikeJeWijk-SYNIS

‘MaakJeWijk’ in Beverwaard

In het voorjaar is ‘MaakJeWijk’ gestart in Beverwaard. Via 190 straatgesprekken met bewoners en diverse groepsgesprekken is op zoek gegaan naar de buikpijn en de kracht van Beverwaard.

Projectleider Berna Kousemaker van de gemeente Rotterdam vertelt: “In sommige wijken gaat het goed, kijkend naar de criminaliteitscijfers van de politie, maar blijven mensen zich onveilig voelen. De vraag waar dit door veroorzaakt wordt, boeit me. Uit onderzoek van Hogeschool In Holland blijkt dat in Beverwaard vooral jongeren zich onveilig voelen en het winkelcentrum als meest onveilige plek wordt gezien.”
En daar moet wat aan gebeuren! De resultaten van de gesprekken zijn door InHolland verwerkt en er zijn 5 thema’s en locaties benoemd die de veiligheidsbeleving positief of negatief beïnvloeden in Beverwaard. Aan het einde van de presentatie werden er vier ontwerp vragen geformuleerd waarna in groepen de werkelijke brainstorm van start kon gaan. Er konden ideeën en oplossingen genoteerd en geplakt worden op grote vellen onder leiding van de medewerkers van Zeewaardig die een belangrijke rol speelde in het organiseren en motiveren van de deelnemers.


Er zijn zeer veel ideeën verzameld die in de sessie op 3 november zijn teruggebracht naar een top 10. Hieruit zijn 4 acties en ideeën gekozen. De keuze is gemaakt op basis van de volgende criteria: goed idee, meeste WOW effect, meest realistisch en haalbaar (kijkend naar inzet bewoners/organisaties en budget), draag het meest bij aan veiligheidsgevoel en sluit het meest aan bij bestaand project.
De 4 gekozen acties / ideeën:
1. Buddyproject voor tieners met mannelijke rolmodellen die in de wijk wonen. 2. Vast moment waarop bewoners Boa’s kunnen bezoeken.
3. Live lokaal radio over de speakers in het winkelcentrum.
4. Meer verlichting en sfeer in het winkelcentrum en in het park
“Er doen zo ontzettend veel mensen mee met MaakJeWijk. Bewoners, wijkraad, politie, welzijnsinstellingen, ondernemers, woningcorporaties, onderwijs en de gemeente zetten zich elke keer weer in. Ik hoop vooral dat het sterke netwerk, van betrokken bewoners en professionals die zich inzetten voor veiligheidsbeleving, blijft bestaan.” eindigt Berna.

Dit artikel is ook (in korte versie) gepubliceerd in de wijkkrant van Beverwaard, welke huis aan huis verspreid is in de winter van 2022. Lees ook digitaal via deze link: https://likejewijk.nl/ijsselmonde/in-het-nieuws/wijkkrant-beverwaard-winter-2022-2023/

 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten