5 maart 05:39

Aanleveren

Schermafbeelding-2023-12-11-om-07.47.17

Gelezen in de wijkkrant: nieuws van de wijkraad!

De Wijkraad Lombardijen is er voor jou en namens jou! Bij de Rotterdamse gemeenteraadsverkiezingen in 2021 kon je stemmen voor de wijkraad. In Lombardijen zijn zeven bevlogen wijkbewoners verkozen om samen de wijk beter, mooier en leuker te maken, en zich als wijkraadsleden hard te maken voor de belangen van Lombardijen.

De wijkraad is verkozen, maar is niet politiek. De wijkraadsleden werken samen om mooie initiatieven te steunen, en doelen te stellen voor de wijk. Sommigen zijn lid van een politieke partij, maar voor alle wijkraadsleden is de wijk het belangrijkste. De wijkraad heeft aan het begin van de periode het wijkakkoord opgesteld. In het wijkakkoord staan de dingen die volgens de wijkraad belangrijk zijn voor Lombardijen. Om te weten wat er moet gebeuren in onze wijk kijkt de gemeente onder andere naar dat
wijkakkoord.

De wijkraad kan helaas niet alles regelen. Politie, vuilophaaldiensten en parkeerbeleid vallen bijvoorbeeld echt onder de gemeente. Zij kunnen wel bij de gemeente om aandacht voor zulke dingen vragen, zodat er zoveel mogelijk naar bewoners geluisterd wordt. Ze gaan wel over bewonersinitiatieven, ze schrijven adviezen voor de gemeente, en ze hebben eigen projecten die ze willen verwezenlijken.

Ze proberen bijvoorbeeld te zorgen voor een eigen plek voor jongeren. Ze vergaderen elke maand één keer openbaar. Daar mag iedereen dus bij zijn! Aanmelden is niet nodig. Meestal vallen deze vergaderingen op de eerste donderdag van de maand.

Er wordt weleens met de data geschoven, het beste is dus om de agenda even na te kijken. Daar vind je ook de locatie.

Wil je tijdens een vergadering iets delen met de wijkraad? Dat kan alleen als je dit van tevoren meldt bij Rita Brons via r.brons1@rotterdam.nl.

> Lees dit artikel en meer over Lombardijen in de Wijkkrant van Like Je Wijk via: https://ap.lc/TofnN

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten