22 mei 06:30

Aanleveren

ruud 1

Bewonersinitiatief: Groen moet containermuur laten verdwijnen

Waar industrie en woonwijken samen komen ontstaan er wel eens problemen! Zo werd er nog niet zo lang geleden een containermuur van twee lagen opgetrokken op het oude Verolme-terrein die grenst aan de Finjollstraat/Regenboogkade, gelegen aan de Oostdijk in Oud IJsselmonde.

Nadat Verolme haar deuren had gesloten ergens in de jaren tachtig van de vorige eeuw is er altijd bedrijvigheid gebleven in de maritieme sector op het terrein. Uiteindelijk zal er in de toekomst een plan voor huizenbouw worden ontwikkeld. Tot die tijd blijven bewoners van de Finnjolstraat en de bedrijven op het oude Verolme-terrein aan elkaar verbonden.

Het probleem door het optrekken van die muur van containers is dat bewoners nu niet meer een prettig uitzicht hebben in het rustige wijkje gelegen langs de Nieuwe Maas. Daarom hebben zij onlangs een bewonersinitiatief ingediend bij de gebiedscommissie van IJsselmonde. Deze werd gehonoreerd. Zij willen een groene haag optrekken voor de containermuur.

De ruimte om op de erfscheiding groen aan te brengen is aanwezig, maar met behulp van de gemeente, die is namelijk de eigenaar van de grond. Daarvoor zal er eerst plan gemaakt moeten worden. De bewoners van de Finjollstraat alsmede van de Regenboogkade hebben aangegeven graag mee te willen helpen en een constructieve bijdrage te willen leveren aan de vergroening van de containermuur die grenst aan hun wijk.

Reporter Ruud deelde het artikel met ons! 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Wat is gezonde leefstijl?

Wat is gezonde leefstijl? Veel mensen denken aan gezonde voeding en voldoende bewegen, maar… er is meer.Ook ontspanning,