25 juni 04:42

Aanleveren

Heemtuin Reyeroord LikeJeWijk

Kom tuinieren, in de Heemtuin van Reyeroord!

In de Heemtuin in Reyeroord, een kleine groene oase ten noorden van de Reyerdijk, werken bewoners en gemeente samen aan een uniek stukje stadsnatuur.

Wensen en dromen van bewoners
Aan de samenwerking zijn veel gesprekken voorafgegaan. Hierin zijn afspraken gemaakt over hoe de wensen en dromen van bewoners waargemaakt konden worden. Met succes! De Heemtuin is meer geworden dan een mooie groene plek om tot rust kunt komen. De Heemtuin wordt steeds meer een ontmoetingsplaats. Reyeroorders leren elkaar kennen en doen nieuwe ideeën op. Er ontstaan nieuwe verbindingen en initiatieven voor het Reyeroord van de toekomst.

Vergroen je omgeving
Een groen Reyeroord is voorbereid op de veranderingen van het klimaat. De gemeente vindt het belangrijk dat bewoners ook zelf werken aan het vergroenen van hun woonomgeving. Bijvoorbeeld door een geveltuintje aan te leggen, tegels uit hun tuin te vervangen door groen, of door aan de slag te gaan met het zelfbeheer in gemeentelijk groen, zoals de Heemtuin.

Ontmoet Sharida
Sharida Bhagaloe, medebewoner en drijvende kracht achter de Heemtuin. Sharida is inmiddels een bekend gezicht in Reyeroord. Ze heeft al veel medebewoners enthousiast weten te maken voor zelfbeheer en het participeren in de Heemtuin. Maar ze neemt ook geïnteresseerden mee in de Heemtuin voor een rondleiding. Haar werk in de Heemtuin blijft niet onopgemerkt. Steeds meer Reyeroorders ontdekken de waarde van de Heemtuin en zien niet alleen het groen, maar ook hun eigen vrienden- en kennissenkring opbloeien. Heb je ook interesse om aan de slag te gaan in de Heemtuin? Neem contact op met Sharida via groenstrookreijeroord@outlook.com.

Heemgame, natuur onder een vergrootglas
De Heemtuin is nooit af. Uit de onder bewoners opgehaalde wensen en dromen bleek dat de Heemtuin er wat natuurlijker uit mag zien en dat er meer behoefte is aan biodiversiteit. Kinderen wilden weer leren hoe te spelen in het groen. Het resultaat? Er is een bloemenlint aangebracht en een wormenhotel gekomen. En voor kinderen is er de Heemgame, een spel waarbij ze de natuur beleven en op een speelse manier ontdekken. In de Heemgame stond een paal met een vergrootglaasje waarmee insecten bestudeerd konden worden. Dit populaire speelelement is verdwenen maar binnenkort komt er een nieuwe, grotere en robuustere paal waarmee jonge onderzoekers de kleine wereld weer kunnen ontdekken. Het ophalen van dromen en wensen van kinderen over mogelijke speelmogelijkheden in de Heemtuin is een belangrijk onderdeel van het spel. De Heemgame is zo’n groot succes dat het spel binnenkort ook in het Esdoornpark en het Kralingse Bos te spelen is.

Vragen over de Heemtuin of andere ontwikkelingen in je wijk? Stuur een mailtje naar reyeroord@rotterdam.nl.

Ingezonden door Ilona van de Laan, wijknetwerker IJsselmonde Zuid

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten

Beverwaard in bloei!

Beverwaard staat in bloei! Het is heerlijk weer en de bloemen en planten staan in volle bloei. Prachtig!