12 juli 17:28

Aanleveren

voedsel-1

Voedselbank opent deuren op Boulevard Zuid

Van krat naar boodschappentas
Geen krat met levensmiddelen die anderen voor je samenstellen, maar zelf bepalen wat er in je mandje zit. Dat is het idee achter de nieuwe Voedselbank die maandag 6 februari de deuren opent op de Groene Hilledijk.

Het is een bijzonder concept, want bij deze voedselbank krijgen mensen geen kant-en-klare krat met levensmiddelen mee. Het is de bedoeling dat men zelf de producten uit de schappen kan pakken en hiermee een eigen voedselpakket (en dus de eigen maaltijd) kan samenstellen.

Supermarktmodel
Met dit supermarktmodel kunnen mensen dus zelf bepalen wat ze nodig hebben en ook waar ze behoefte aan hebben. Dat geeft een vrijer gevoel en dit zal voor minder voedselverspilling zorgen. Naast de ruimte om ‘boodschappen’ te doen, is er ook een koffieruimte in de supermarkt. Hier kunnen mensen hun verhaal kwijt of gewoon even een gezellig praatje maken. 

Eerder werd er al een Voedselbank-supermarkt geopend in Delfshaven. De bedoeling is dat er uiteindelijk vier van dit soort vestigingen worden geopend in Rotterdam.

Dubbel gevoel
Ron van Gelder, aanvoerder van de Alliantie Hand in Hand: We zijn als Alliantie blij dat we ruimte kunnen bieden voor de supermarkt van de Voedselbank, om zo Rotterdammers die het nodig hebben deze hulp te kunnen bieden. Het geeft uiteraard wel een dubbel gevoel want het is triest dat dit soort voorzieningen zo broodnodig zijn in deze tijd. Als Alliantie willen we dit soort initiatieven ondersteunen want we hebben op de Boulevard Zuid voor iedereen iets te bieden. De komst van de Voedselbank Rotterdam hoort hierbij.” legt hij uit. Daarnaast is het een mooie winkel met een frisse uitstraling, het concept is van toegevoegde waarde voor de straat. “Boulevard Zuid moet Feijn zijn voor iedereen. Wees welkom!” aldus Ron.

Vrijwilligers gezocht
De voedselbank is nog hard op zoek naar vrijwilligers. Heeft u tenminste één dagdeel in de week tijd en zet u zich graag in voor een ander? Neem dan contact op met de Voedselbank Rotterdam Supermarkt Zuid, via telefoonnummer: 010 7271070.

De Voedselbank is geopend op maandag tot en met donderdag van 10:00 uur tot 16:00 uur.

Let op!
Je kunt zelf geen voedselpakket aanvragen. Daarvoor heb je een hulpverlener nodig. Kijk voor meer informatie op: https://voedselbank.nl/hulp-nodig.

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten