21 april 16:20

Aanleveren

IMG_4850

Saamhorigheid maakt bewoners trots aan de Blokweg in Hillesluis

De Blokweg is van oudsher een fijne straat om te wonen. Vroeger zaten er ook veel zelfstandig ondernemers zoals een melkboer, schoenmaker, tandtechnicus, twee cafés, een elektronicazaak met daarnaast een fietsenstalling. Alleen de twee cafés zijn er nog. Supporters die naar Feyenoord gingen namen hier nog even een drankje. Ook was er een buurtvereniging die allerlei uitstapjes organiseerde naar tv shows en dergelijke.

Het plantsoen tussen de woningen aan de Blokweg is kenmerkend voor de straat in Hillesluis. Het werd in strenge winters ‘onder water gezet’, zodat er geschaatst kon worden. Dit was een waar buurtfeest met als afsluiting een gekostumeerd bal met mooie prijzen. Later waren er een aantal bewoners die met Opzoomeren begonnen wat leuke activiteiten opleverde, helaas bloeide dit een beetje dood. Maar na verloop van tijd is dit weer opgepakt door een paar enthousiaste buren en tot de dag van vandaag werkt dit nog steeds heel goed. Ze organiseren samen diverse keren per jaar activiteiten zoals de plantjes dagen, schoonmaakdagen en een barbecuemiddag. Met de kerst brengen ze de straat en plantsoen in de kerstsfeer en dit ziet er ieder jaar weer prachtig uit. Dit alles zorgt voor een goede saamhorigheid en maakt bewoners trots. Als er mensen uit de straat op vakantie gaan, geven ze de sleutels aan de buren die dan de boel in de gaten houden en de planten water geven.

Ed Kooreman woont op de Blokweg en als onderdeel van de wijkredactie schrijft Ed artikelen over het wel en wee in zijn straat. Ook deelnemen aan de wijkredactie? Mail naar ronald@likejewijk.nl

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten