27 mei 02:52

Aanleveren

MIKE_workshop

‘Leven rond Laantje’ atelier en workshops

Mike van Staten is student stedenbouw en heeft de afgelopen tijd onderzoek gedaan naar Hillesluis door met zijn skateboard en camera door de wijk heen te skaten. Hij gaat graag met bewoners en ondernemers uit de wijk in gesprek bij de Alliantie Hand in Hand. Een impressie hiervan kunt u in deze video zien.

 

Dit onderzoek gaat over het leven in Hillesluis. Met grote ontwikkelingen rondom de wijk, zoals Feyenoord City en de Oostflank, dreigt het leven rond Laantje (Beijerlandselaan & Groene Hilledijk) te gaan veranderen. Maar op wat voor manier moet dit veranderen? En wat moet vooral zo blijven zoals het is? Om geen nieuwe Tweebosbuurt-situatie of Katendrecht-gentrificatie te krijgen, is dit het moment om op papier te zetten wat de kwaliteiten zijn van Hillesluis zodat we doorbouwen op wat er is ontstaan. Dit doen we in gesprek middels workshops bij Alliantie Hand in Hand op Beijerlandselaan 167A.

 

De gesprekken zullen resulteren in een expositie en een plan voor de wijk. In dit plan staat de manier waarop bewoners, bezoekers en ondernemers de ruimte in de wijk (willen) gebruiken en toe-eigenen centraal, net als de identiteit die zij eraan toekennen en hoe zij de wijk beleven. Deze manier van kijken naar de stad, komt overeen met Mike van Staten zijn benadering als skateboarder. Een skater gebruikt een bankje op een manier waarvoor deze niet ontworpen is, door er overheen te ‘grinden’.

 

Plannenmakers en stedenbouwers kennen vaak de plekken waar ze aan werken niet écht. Wat gebeurt er als je hen midden in de wijk zet? Dat is wat Mike probeert te doen. De foto’s die Mike heeft gemaakt in de wijk vormen het startpunt voor het gesprek over de staat van de wijk. Uiteindelijk zal dit leiden tot een aantal ontwerpvoorstellen waar de Gemeente Rotterdam inspiratie uit kan halen om Hillesluis te laten meeprofiteren van al het bouwgeweld op Zuid.

 

Mike is op vrijdagen aanwezig bij Atelier Hand in Hand op Beijerlandselaan 167A. Kom langs om mee te praten of maak een afspraak!
U kunt hem bereiken op zijn e-mailadres: mikevsta@gmail.com.

 

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten