3 maart 04:20

Aanleveren

Girls-Only-en-JOZ-Spreekuur-extra-media-LikeJeWijk-Rvcr9

Girls Only en JOZ Spreekuur

Elise Fellinger is nu 2 jaar ambulant jongerenwerker bij stichting ‘Jongeren Op Zuid’ (JOZ). De opdracht die JOZ uitvoert is het grenzenstellend jongerenwerk voor de gemeente Rotterdam. Ze richten zich vooral op het terugdringen van jeugdoverlast en het voorkomen van het afglijden van jongeren naar jeugdcriminaliteit.

“Dit doen we door individuele begeleiding en groepsbegeleiding.” vertelt Elise.”Ook zijn we in de wijk aanwezig om te kijken of we jongeren kunnen helpen met zaken als school, stage en werk. Eigenlijk alles wat ze meer stabiliteit biedt. Jongeren kunnen in principe altijd bij JOZ terecht. Maar, het ‘JOZ spreekuur’ is ingelast zodat de jongeren makkelijk naar binnen kunnen lopen als ze een vraag hebben.”.

Elise richt zich ook op meiden in de wijk. “Toen ik in deze wijk aan de slag ging merkte ik dat er weinig aandacht was voor meiden. Dit zag je bijvoorbeeld terug in bepaalde projecten. Daarom heb ik, in samenwerking met Humanitas de ‘Girls Only’ georganiseerd. ‘Girls Only’ is een club voor meiden van alle leeftijden. Hierbij worden activiteiten specifiek voor meiden georganiseerd. Stichting SOL heeft deze meidenclub en ook de activiteiten die hierbij komen kijken nu overgenomen.”.

Het leukste aan het werk bij JOZ vindt Elise het resultaat dat snel te zien is. “Als je moeite voor iemand doet, merk je snel dat het die persoon ook echt helpt. Daarom vind ik dit werk zo leuk en vooral heel zinnig.” eindigt Elise.

Dit artikel is ook (in korte versie) gepubliceerd in de wijkkrant van Hillesluis, welke huis aan huis verspreid is in de winter van 2022. Lees ook digitaal via deze link: https://likejewijk.nl/feijenoord/wijkkrant-hillesluis-winter-2022-2023/

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten

Steunouder gezocht!

Een nieuwe oproep vanuit Steunouder! Een moeder met vijfjarige zoon zoekt een andere moeder met een kind in

Bijeenkomst Jongerenraad

Vandaag vond de start bijeenkomst van de Jongerenraad in Bloemhof plaats, die werd geopend met een gezamenlijk diner.