17 juni 07:09

Aanleveren

Ecologisch-onderzoek-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-vAO4X

Ecologisch onderzoek – Vleermuis, huismus en gierzwaluw

Ecologisch onderzoek – Vleermuis, huismus en gierzwaluw

De gemeente Rotterdam heeft ‘Ecoresult B.V’ ingezet voor het uitvoeren van een ecologisch onderzoek in en rondom de Beijerlandselaan en de Groene Hilledijk. Er wordt onderzocht of toekomstige werkzaamheden op de Boulevard Zuid, in het kader van de aanpak Hand in Hand overlast vormen voor de vleermuis, huismus of gierzwaluw. Deze diersoorten zijn beschermd door de Wet Natuurbescherming.

De gierzwaluw & huismus
Het onderzoek naar de gierzwaluw en huismus is al sinds januari 2023 in volle gang. De onderzoekers trekken er ’s avonds, ’s nachts of in de ochtend op uit om opzoek te gaan naar nesten of verblijfplaatsen. Beide vogels zijn onder daken of tussen openingen in gevels te vinden. De huismus is ook in het groen te zien. Denk hierbij aan struiken, hagen of klimop.

De vleemuis
In de periode van 15 mei t/m 15 juli gaat Ecoresult B.V. opzoek naar vleermuizen. Het gaat hier om de gewone dwergvleermuis, ruige dwergvleermuis en laatvliegers. Dit onderzoek vindt plaats tussen zonsondergang en zonsopkomst. Om de vleermuizen te kunnen zien en horen, wordt er gebruik gemaakt van een warmtedetector en speciaal audioapparatuur. Ook wordt er gebruik gemaakt van een zaklamp en een verrekijker. De onderzoekers schijnen de zaklamp op de mogelijke verblijfplaatsen van de dieren en zorgen er voor dat ze niet bij mensen naar binnen schijnen. De onderzoekers zijn goed te herkennen aan hun oranje hesjes.

Vragen?
Heb je vragen? Neem dan contact op met de stadsecologen. Deze kun je bereiken door een e-mail te sturen naar: stadsecologen@rotterdam.nl

Asmidin van de gemeente Rotterdam deelde het nieuws met ons via de website!

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten