12 juli 16:50

Aanleveren

De-bloemetjes-buitenzetten-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-IGPhQ

De bloemetjes buitenzetten

De buurt om je heen een opleuken is niet moeilijk. Roos Kruger weet hier alles van. Zij vroeg een bewonersinitiatief aan om het binnenterrein achter haar huis op te vrolijken. En met succes, want het ziet er hartstikke leuk uit!

“Ik heb op het binnenterrein, achter mijn huis, een grote bloembak opnieuw beplant via een bewonersinitiatief. Ook heb ik extra bloembakken neergezet.”, vertelt Roos. “Deze beplanting onderhoud ik zelf. Ik zorg dat er geen onkruid tussen groeit, ik snoei de vlinder- en rozenstruiken en ik vul indien nodig aarde aan. Ook geef ik in de zomer water. Alleen deze zomer was het zo droog dat het water niet aan te slepen was. Helaas zijn een paar bloembakken uitgedroogd geraakt.”.

Roos vindt het fijn om buiten in het groen te werken, maar beseft ook dat de beplanting belangrijk is voor de natuur. “Meer groen is nodig omdat de biodiversiteit in heel de wereld erg achteruit gaat. Insecten hebben het zwaar. Er is te weinig plek voor ze om voedsel te zoeken, te schuilen en zich voor te planten. Met geschikte, bloeiende beplanting geven we insecten ook in de stad een geschikte plek. Ik doe het ook omdat ik graag een groene omgeving voor mijn kinderen wil en omdat ik graag een bijdrage wil leveren aan een groener Rotterdam. De Walravenbuurt is helaas een erg versteende buurt. Hoe meer groen, hoe beter en gezonder in mijn ogen.”

“Hulp met het onderhouden van het groen is van harte welkom. Vooral in de zomer met water geven, kan ik goed hulp gebruiken.”. Roos is te bereiken via: reserveroos@gmail.com.

Dit artikel is ook (in korte versie) gepubliceerd in de wijkkrant van Hillesluis, welke huis aan huis verspreid is in de winter van 2022. Lees ook digitaal via deze link: https://likejewijk.nl/feijenoord/wijkkrant-hillesluis-winter-2022-2023/

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Gerelateerde berichten