2 maart 18:55

Aanleveren

Search
Close this search box.
Singels-petra

Wethouder Verheulplantsoen op Ypenburg krijgt Gulden Klinker

Jongstleden vrijdagmiddag reikte Stadsdeeldirecteur Petra Sevinga namens de Gemeente Den Haag een nominatie voor de Gulden Klinker uit. De locatie betrof het Wethouder Verheulplantsoen. April 2019 is deze speelplek opnieuw ingericht, waarbij een convenant is opgesteld wat ondertekend werd door vertegenwoordiging van betrokken bewoners, BPT Singels, Kinderopvang UP en Stadsdeeldirecteur Petra Sevin

Vanmiddag waren aanwezig Willem Hus namens de Gemeente Den Haag, Petra Kuiper namens kinderopvang UP, Jacqueline de Beauvesier Watson namens de bewonersorganisatie en Frans en Miep namens de bewoners. Henny Goosen van BPT Singels was helaas verhinderd.

Vanwege het slechte weer vond de ontvangst plaats in de hal van het appartementencomplex waar Petra Sevinga de aanwezigen hartelijk welkom heette en zich prettig onderhield met de aanwezigen. Frans, lid van het BPT Singels, is de man die dagelijks de speelplaats van het plantsoen schoon houdt, samen met Miep. Het bijzondere is dat Frans zich verplaatst in een scootmobiel, maar dat weerhoudt hem niet dagelijks, door weer en wind, zijn rondje te maken! De buurtbewoners hebben daar grote bewondering en waardering voor.

De instrating van de Gulden Klinker vindt volgend jaar plaats op een nader te bepalen datum, maar de bijbehorende waardebon van €1000- werd alvast aan Frans en Miep uitgereikt.

Wanneer kom ik in aanmerking?
Buurtbewoners die samen actie ondernemen om hun omgeving schoner, veiliger of prettiger te maken kunnen de Gulden Klinker krijgen. De klinker wordt in de bestrating van de straat of plein gelegd, zodat iedereen kan zien dat dar hard wordt gewerkt aan een prettige, schone en gezellige buurt. Bij de Gulden Klinker hoort een waardebon van €1.000,00. Elk daarop volgend jaar kan tot €750,00 gedeclareerd worden voor voorkomende werkzaamheden. De aanvraag moet dan wel voor 1 april ingediend worden. Met dat geld kunt u bij de gemeente diensten kopen die uw buurt nog mooier, veiliger, schoner en gezelliger maken.

Wil je ook een Gulden Klinker ontvangen?
Dat kan als je actie voldoet aan de volgende voorwaarden:
– De straat of plein wordt er schoner of veiliger door.
– Minimaal drie personen doen er aan mee.
– De actie is gericht op de buurt, straat of plein en de bewoners of gebruikers daarvan.
– De initiatiefnemers steken zelf de handen uit de mouwen. De actie duurt minimaal één jaar.
– De nominatie voor de Gulden Klinker is voor 1 oktober aangevraagd.

Doe mee
Iedereen kan zich aanmelden door het aanmeldingsformulier in te vullen: website Den Haag – Gulden Klinker

Na uw aanmelding wordt er een afspraak gemaakt met de contactpersoon van uw straat of plein om het plan te bespreken. Onder andere wordt gekeken of straat of plein aan alle voorwaarden voldoet. Als de actie in aanmerking komt voor een klinker, wordt er een nominatiecertificaat uitgereikt. Deze wordt in december, tijdens een feestelijke bijeenkomst, door de wethouder aan alle genomineerden uitgereikt. In het jaar daarop krijg je één jaar de tijd om te bewijzen dat je de actie kunt volhouden. Is dat het geval, dan worden alle inspanningen beloont met de instrating van de Gulden Klinker.

Frans en Miep zorgen met veel inzet voor een schone speelplek.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Bordspelmiddag in de YP

Vind jij het leuk om samen met anderen bordspellen te spelen? Op Zondag 3 Maart, 14.00-18.00 uur organiseren

Nieuwsbrief 231 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de

Nieuwsbrief 230 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de