26 mei 02:12

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
IMG-20190221-WA0006

Welkom op de website van de buurt Waterwijk

Buurt Waterwijk is gelegen tussen de plas “de Blauwe Loper”, de Rijswijkse Landingslaan en de A13. Zoals de naam al doet vermoeden, is ook in de buurt zelf volop water aanwezig door de straten die omgeven zijn met watergangen. De officiële benaming van de buurt is Waterbuurt, maar Waterwijk is al vanuit de bouwfase, en ook nu nog, de naam die de bewoners doorgaans gebruiken.

In Waterwijk bevindt zich aan het Böttgerwater het evenemententerrein van Ypenburg waar met regelmaat een kermis of circus neerstrijkt. Eens per jaar wordt hier ook bij het monument de Slag om Ypenburg herdacht. Daarnaast beschikt Waterwijk over verschillende speeltuinen, waaronder een inclusieve speeltuin, toegankelijk gemaakt voor zowel kinderen met als zonder beperking. Deze speeltuin met de naam “De Koe” ligt aan de Van Campenvaart/Nijkampvaart.

Wijkvertegenwoordiging Waterwijk Ypenburg zet zich in voor de buurt door op te komen voor de belangen van de bewoners, watervogels en hun woonomgeving. Daarnaast organiseert zij buurtactiviteiten om de saamhorigheid tussen de bewoners te versterken, wil ze een palviljoen aan het water met daarbij meer sportiviteit op de plas en zet zij zich in om de gesneuvelde soldaten die voor onze vrijheid gevochten hebben en waar een aantal straten naar vernoemd zijn, een ‘gezicht’ te geven. WWY maakt deel uit van het Bewonersplatform Ypenburg en onderhoudt van daaruit, maar ook zelfstandig, contacten met de gemeente en politiek. 

Ook bijdragen aan een gezellig en leefbaar Waterwijk?
WWY kan niet bestaan zonder de hulp en betrokkenheid van de bewoners van Waterwijk. De wijkvertegenwoordiging communiceert via Likejewijk op deze buurtpagina maar vooral via de besloten Facebookgroep >> https://www.facebook.com/groups/170710636838591/ en de openbare Facebookpagina >> https://www.facebook.com/WWYpenburg/

Wil je meer over WWY weten of misschien meehelpen aan het gezellig, groen, schoon, bevaarbaar en leefbaar houden van Waterwijk? Kortom meer reuring in onze buurt? Mail dan de wijkvertegenwoordiging via wwy-ypenburg@hotmail.com.  

Vlog

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten