23 juni 23:01

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Bieslanddagen-logo-RGB-for-web

Vernieuwde BieslandDagen gaan weer door!

We zijn ongelofelijk blij dat we op 3 en 4 september aanstaande weer twee dagen een natuurfeestje hebben in de polder. Dit jaar zijn de Bieslanddagen niet alleen meer in de polder van Biesland, maar alle natuuractiviteiten zijn verspreidt over het Delftse Hout, het Bieslandse bos, de Bieslandse polder en Klein Delfgauw.

De afgelopen twee jaar is gewerkt aan vernieuwde BieslandDagen in samenwerking met vele buurtbetrokkenen.

De BieslandDagen werd met gemiddeld 15.000 bezoekers in het hele weekend te groot, daarom hebben we een nieuwe opzet gemaakt. En dat is goed gelukt!

In totaal zijn er 17 locaties die je kunt bezoeken. We zijn er trots op dat we de BieslandDagen nog steeds zonder entreekosten kunnen organiseren. “We willen nog steeds dat de BieslandDagen een laagdrempelig uitje blijft voor gezinnen, maar we moeten ook vernieuwen en vooral focussen op duurzaamheid. Zo hebben we een Buytenhouttafel georganiseerd om de Bieslanddagen te verbinden met de zes kernwaarden van Buytenhout. Ook hebben we met betrokken aan tafel gekeken hoe we de BieslandDagen duurzamer kunnen organiseren. Daaruit is een samenwerking ontstaan met CleanupAll en de Inzamelhelden om het afval op de juiste manier te scheiden en ervoor te zorgen dat het gebied schoon blijft”. Aldus Jan Duijndam (voorzitter stichting Bieslanddagen) en Rob Brandenburg (penningmeester).

Dankzij de financiële bijdrage van ondernemersfonds Delft en Ondernemersvereniging Delftse Hout  hebben we een totaal nieuwe BieslandDagen kunnen opzetten. Met alle locaties in het gebied, maken we er fantastische BieslandDagen van. Buren stellen hun locaties beschikbaar en gezamenlijk organiseren we deze twee dagen een natuurfeestje voor iedereen uit de buurt.

De locaties die mee doen:

Bieslandse bos/polder                 Delftse Hout                    Hertenkamp                    Klein Delfgauw

-Hoeve Biesland                            -Plané                                -BuitenLeeft              -Du midi +rode rozen
-Groenteboerin                             -Papaver                                                              -Bewoners brocante
-Halve Molen -ZON kinderopvang 
-Stiltegoed                                 -Wildopvang Zuid Holland                                     
-Amfitheater                                 -Delftse Natuurwacht                        
-Speelbos Biesbush                       -Kindertuinen                 
-Staatsbosbeheer                         

Een kleine greep uit de activiteiten:

We bouwen een bijenhotel bij de Delftse Natuurwacht. Er is een oogstfeest bj stadstuinderij BuitenLeeft. In het Amfitheater Bieslandse bos speelt een natuurvoorstelling. Bij de halve molen kunnen kinderen polsstokspringen. Er is te veel om op te noemen, voor het totale overzicht van alle activiteiten kun je een kijkje nemen op onze nieuwe website: www.bieslanddagen.nl

De BieslandDagen worden mede mogelijk gemaakt door heel veel vrijwilligers. Vind je het ook leuk om te helpen tijdens de BieslandDagen? Mail dan naar .

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten