21 juli 15:31

Aanleveren

Search
Close this search box.
Johan Molenkamp

“Speelmeneer” Johan Molenkamp gaat met pensioen.

Johan Molenkamp begon zijn maatschappelijke carrière in 1978 bij TNO; via diverse functies bij de gemeente Den Haag bekleed te hebben, onder meer beheerder van het Zuiderstrand van 2001 tot 2016, is hij sinds 2016 stadsdeelmedewerker Fysiek Domein en Participatie in het stadsdeel Leidschenveen/Ypenburg. In die functie is hij eindverantwoordelijk voor de speelplekken. Daarnaast is hij integraal contactpersoon voor de drie bedrijventerreinen te weten Forepark, Westvlietweg en Ypenburg, en is tevens contactpersoon voor de winkelcentra in Leidschenveen en Ypenburg.

‘Mooie speelplekken creëren voor kinderen is mijn passie’ zo begint Johan zijn verhaal. ‘Ons stadsdeel kent zo’n 150 speelplekken, 85 op Ypenburg en 65 in Leidschenveen. Vier keer per jaar controleren wij alle speelplekken op hun staat van dienst en kijken we of er verbeteringen of veranderingen moet worden aangebracht. Ik ben er trots op als eindverantwoordelijke in het stadsdeel dat wij in al die jaren mooie speelplekken hebben gecreëerd.

De Jeugdraden van elk 10 kinderen op Ypenburg en Leidschenveen zijn daarbij een bron van informatie. Zij geven aan wat hun wensen zijn voor een speelplek. Ik luister daar goed naar. Ik kan niet alle wensen inwilligen, maar wel veel. Door vervolgens overleg te plegen met alle betrokkenen komen we tot een plan van aanpak wat voor iedereen acceptabel is’.

‘Mooie voorbeelden daarvan zijn mijn eerste grote speeltuinklus aan het Wethouder Verheulplantsoen, De Koe speeltuin en Katschiplaan, de eerste DNA-Tower in Nederland aan het Bitterzoetpad, de Watervogelstraat, uitbreiding skatepark Ypenburg met de pumptrack (als eerste in Den Haag!) en de nu in uitvoering zijnde natuur/water/inclusieve speeltuin Bieremapark’.

Winkelcentra en bedrijventerreinen
 ‘Het feit dat ik mijn bijdrage heb kunnen leveren aan de pleinenaanpak Winkelcentrum Leidschenveen met daarbij meer groen en ontmoetingsplekken, en de meer vergroening en het gezelliger maken van Winkelcentrum Ypenburg en het Speerpunt gaf mij veel voldoening, evenals het behalen van het Keurmerk Veilig Ondernemen  certificaat voor Forepark en Westvlietweg, en het verbeteren van de buitenruimte in genoemde bedrijventerreinen’ zegt Johan.

Toekomst
‘De gemeente Den Haag maakt een inhaalslag en investeert miljoenen om de nu 600 speelplekken op te knappen en uit te breiden’ zegt Johan.  ‘Ook in ons stadsdeel zijn er nog speelwensen voornamelijk voor jongeren tussen de 12 en 18 jaar. En wordt het plein Simon Carmiggelthof in overleg met alle betrokkenen heringericht met een speeltoestel.’

Johan heeft ervoor gezorgd dat kinderen in een veilige en mooie omgeving naar hartenlust kunnen spelen. Daar mag hij met recht trots op zijn. Namens al die kinderen en hun ouders: Bedankt Speelmeneer Johan!                       

Meer weten over de speelplekken? Bij de bibliotheken en de wijkcentra is een papieren kaart verkrijgbaar met  daarop aangegeven alle grotere speelplekken in ons stadsdeel.

Tekst en foto: Dick Muijs.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

‘Smoelenboek’ de Bras

Wijkz, in samenwerking met de gemeente Den Haag en bewonersorganisatie BurenvanDeBras, is bezig met een ‘smoelenboek’ voor de Bras. We

Nieuwsbrief 251 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de