22 mei 06:54

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
afval-pmd

Update: Pmd niet meer apart uitgesteld

Update: Deel veranderingen uitgesteld

In Haagse Hout, Escamp, Laak en Leidschenveen-Ypenburg moet de gemeente nog pmd-containers verwijderen of omzetten. Dit is uitgesteld door een grote brand bij AVR. AVR is de organisatie die het Haagse restafval verwerkt. Door de brand ligt de hele afvalverwerking van AVR nu stil. Het restafval gaat tijdelijk naar stortplaats De Spinder in Tilburg. Dit restafval is niet meer na te scheiden. Zodra de AVR weer afval kan verwerken, haalt de afvalverwerker het pmd er ook weer uit.

Oude bericht:

Vanaf september 2023 haalt de gemeente pmd op een andere manier op (inzamelen). In de meeste wijken hoeft u pmd dan niet meer apart aan te bieden. U mag plastic verpakkingen, metalen verpakkingen en drinkpakken dan in de vuilniszak bij het restafval doen. De afvalverwerker haalt de pmd op een later moment uit het restafval. Dit levert meer gerecycled pmd op.

Veranderingen in stappen
De verandering gaat in stappen. Het begint in september in de stadsdelen Centrum, Segbroek, Scheveningen en Loosduinen. In oktober, november en december volgen Haagse Hout, Escamp, Laak en Leidschenveen-Ypenburg. In december 2023 is het inzamelen van pmd in alle stadsdelen veranderd.

De gemeente laat via een sticker op de pmd-container weten wanneer de pmd-container niet meer in gebruik is voor pmd.

In een groot deel van Leidschenveen en in een aantal straten in Ypenburg verandert er niets. In deze wijken wordt pmd aan huis opgehaald. De rest van Leidschenveen-Ypenburg hoeft pmd vanaf eind november niet meer te scheiden. Het pmd mag in de vuilniszak bij het restafval. De afvalverwerker haalt dit later uit het restafval. Dit levert meer gerecycled pmd op.

Eind november andere containers in Ypenburg
Het weghalen of vervangen van de containers gebeurt in de laatste week van november. 2 weken eerder krijgen alle containers een sticker. Hierop staat dat de container binnenkort niet meer voor pmd zijn. Wanneer de container is aangepast, staat op de container wat daarin mag. 6 van de pmd-containers veranderen in papiercontainers. 2 veranderen in restafvalcontainers en 5 worden verwijderd.

Pmd apart weggooien
De pmd-containers in de buurt van winkelcentra blijven staan. Winkelgebieden waar de pmd-containers blijven staan:

  • Ypenburg
  • ’t Hoge Veen

Ook op de volgende 6 plekken blijven de pmd-containers staan. Deze plekken zijn in een gebied waar pmd aan huis wordt opgehaald. In dit gebied hebben niet alle bewoners een mini-container. Zij kunnen hun pmd in deze pmd-containers kwijt:

  • Houtkade 11
  • Klaverveld 53
  • Oude Polderweg 147
  • Oude Polderweg 211
  • Parelduikersingel 1
  • Vrouw Avenweg 650

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief 243 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de

Scouting springlevend

Wie afgelopen zaterdag in de Sytwende park was heeft ze vast wel opgemerkt. Die ochtend was er een