21 juli 14:45

Aanleveren

Search
Close this search box.
20240116_191246_resized

Omgevingsvisie bijeenkomst verkeerstoren Ypenburg 16 januari 2024

Ypenburg; Hoe willen we dat onze wijk eruit ziet in 2050? 

Voorzitter Walter van Krieken van BewonersPlatform Ypenburg deelt zijn ervaring van deze bijeenkomst met ons:

“Dinsdagavond met medebewoners daarover gesproken met de gemeente Den Haag in de verkeerstoren van Ypenburg om ook invloed te hebben hoe het over 30 jaar is gesteld met de leefbaarheid, duurzaamheid en saamhorigheid voor mijzelf en vooral mijn kinderen in ons mooie stadsdeel. 

Interessante “ronde tafel-gesprekken” over diverse onderwerpen; van wonen, natuur tot participatie. 

Leuk was de “oefening” om conform je eigen visie voor 2050 de 10 punten te verdelen over 6 onderwerpen. De meeste punten bij mij gaan naar een “sociaal Den haag” want samen als bewoners bepalen we waar we naartoe gaan, wat we elkaar gunnen en hoe de maatschappij eruit ziet als we het algemene belang voorop stellen en ons eigen belang af en toe op een lager plekje (maar ook weer niet onderaan). Meer punten voor het ene onderwerp gaan automatisch “ten koste” van een ander onderwerp; dat is het “automatisme” wat we vaak zijn gewend. In mijn optiek is dat echter niet zo. Het is meer een systeem van communicerende vaten dat je in zijn geheel naar een hoger niveau kan tillen als je zaken als geloof & vertrouwen in elkaar gebruikt als energiebron voor het totale systeem.   

Dank aan gemeente Den Haag voor het organiseren. Dank jullie wel; Astrid Feiter van Haags Verhaal voor de begeleiding en Frank van den Beuken & Daniël Rietbergen, die de omgevingsvisie vanuit de gemeente vorm geven met hulp van input van bewoners.  

Wordt vervolgd…..” 

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

‘Smoelenboek’ de Bras

Wijkz, in samenwerking met de gemeente Den Haag en bewonersorganisatie BurenvanDeBras, is bezig met een ‘smoelenboek’ voor de Bras. We

Nieuwsbrief 251 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de