30 mei 14:45

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Nieuwe_speeltuin_Katschiplaan_5

Nieuwe speelplek voor kinderen met en zonder beperking geopend aan de Katschiplaan op Ypenburg

Om het samenspelen tussen kinderen met en zonder beperking te stimuleren, investeert het stadsbestuur in samenspeelplekken. Dit en volgend jaar wordt in totaal 1 miljoen Euro beschikbaar gesteld voor vernieuwing en vervanging van speelplekken en het toegankelijker maken van speelplekken voor kinderen met een beperking.

Onder grote belangstelling opende wethouder Kavita Parbhudayal op 18 mei de nieuwe samenspeelplek aan de Katschiplaan op Ypenburg.


Wethouder Kavita Parbhudayal: “in een stad van iedereen is het van vitaal belang dat we sociaal met elkaar omgaan. Mensen met een beperking willen geen uitzondering zijn, maar aangesproken worden op hun kracht en talenten. Een speltoestel moet een uitdaging zijn en geen hindernis”. Zij vervolgt: “Corona heeft nog eens duidelijk gemaakt hoe belangrijk een uitdagende, veilige en leefbare buitenruimte is. Den Haag moet aantrekkelijk blijven voor gezinnen met kinderen. Buitenspelen, buitensporten, en bewegen zijn gezond en stimuleren kinderen in hun ontwikkeling. Samen leven begint met samen spelen zegt Kavita wethouder van Zorg, Jeugd en Volksgezondheid en coördinerend wethouder van toegankelijkheid. De gemeente Den Haag heeft ruim 590 speelplekken in beheer.

Speelplekken
Stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg telt veel gezinnen met jonge kinderen. Aantrekkelijke mogelijkheden om lekker buiten te spelen zijn dan ook erg belangrijk. Zo werd afgelopen zomer nog het skatepark aan de Rijswijkse Landingslaan geopend met een uitdagende pumptrack; de eerste in regio Haaglanden. De nieuwe samenspeelplek aan de Katschiplaan is het resultaat van uitgebreid denkwerk door een groot aantal partijen, met in de hoofdrol de Ypenburgse Jeugdraad, speelleverancier Yalp, bewoners van de wijk De Venen, Stichting Voorall-belangenbehartiger van Hagenaars met een beperking- en uiteraard de speelbeheerder van Leidschenveen-Ypenburg, Johan Molenkamp. Kim Hameete van de stichting Voorall zegt: Onze organisatie maakt de koppeling tussen zowel ouders met een beperking en kinderen met een beperking, en ouders en kinderen zonder beperking. Dat werk geeft zeer veel voldoening.” Voor meer informatie: kimhameete@voorall.nl

Samenstelling
Twee trampolines waarop ook kinderen in een rolstoel kunnen, een opvallende Sona (een interactief geluidsspeeltoestel voor buiten) een mand-schommel en nog veel meer speelmogelijkheden voor kinderen met en zonder beperking; aan de Katschiplaan op Ypenburg heeft Den Haag er opnieuw een inclusieve samenspeelplek bij gekregen! Bijzonder te vermelden is dat deze samenspeelplek precies de 1000e samenspeelplek wereldwijd is! Een prachtig resultaat.


Reacties
De kinderen van de Jeugdraad Ypenburg vonden het erg fijn dat zij aan dit project hebben mogen meewerken. “Alle kinderen moeten met elkaar kunnen spelen” zo was hun gezamenlijke reactie. Zowel door wethouder Kavita Parbhudayal als door stadsdeeldirecteur Petra Sevinga werden zij uitgebreid bedankt voor hun inzet en enthousiasme.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten