26 februari 08:42

Aanleveren

Search
Close this search box.
LJW_ALG_Velostrada (3)

Nieuwe groene fietsroute tussen Den Haag en Voorburg 

Donderdag 25 januari heeft de Haagse gemeenteraad ingestemd met een nieuwe, groene fiets- en wandelroute richting Voorburg. Vanaf de Binckhorstlaan kunnen fietsers en wandelaars via Station Laan van NOI straks makkelijk het spoor en de snelweg oversteken.

De zogeheten ‘Verlengde Velostrada’ start tussen Binck36 en het spoor. De aanleg begint waarschijnlijk rond de zomer van 2025. In 2027 kunnen mensen dan echt gebruik maken van de nieuwe route.

Wethouder Robert van Asten is blij dat de gemeenteraad haar goedkeuring heeft gegeven aan het plan: “Den Haag wil het fietsers en wandelaars zo prettig mogelijk maken. Daarom leggen we snelle, veilige en comfortabele routes aan. Deze nieuwe route is een flinke upgrade voor mensen die naar Voorburg willen fietsen en wandelen. Die hoeven straks niet meer door de Schenktunnel, tussen de Rivierenbuurt en Bezuidenhout. Die voelt voor een hoop fietsers nu nog als naargeestig en onveilig.”   

Meer informatie over de de Verlengde Veolstrada staat op de website van de Gemeente Den Haag:

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief 230 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de

Hoe leuk is dit!

Laatst liep ik op de Laan van Hoornwijck ter hoogte van de kinderopvang en zag deze leuke containerplantjes!Daar