26 februari 08:27

Aanleveren

Search
Close this search box.
BW-plas_van_Reef_bouwoever_2

Nieuwbouwplannen Plas van Reef verder bekend

De Plas van Reef is het meertje, dat tussen het Hofbad en de A12 ligt. De projectontwikkelaar, die de Plas van Reef gekocht heeft, wil ongeveer 30% van de plas dempen voor woningbouw. Dit zou het deel het dichts bij de snelweg zijn. De plas heeft een relatief grote diepte, zoals onze Bosplas bij Bosweide, waardoor het weinig bodemleven heeft.

De rest van de plas zou opgehoogd worden tot een diepte van 2 meter, waardoor de natuurwaarde, door een grote toename in bodemleven, flink omhoog zou moeten gaan. Zo wordt het verlies aan natuur door de gedeeltelijke demping gecompenseerd. Men wil 1000-1500 woningen bouwen: 1/3 deel sociale woningen, 1/4 net boven sociale woningen en 1/4 wat anders. Dus veel voor starters en ouderen. De oplevering van de woningen is gepland rond 2027. Maar eerst moet de projectontwikkelaar de gemeenteraad nog over de streep trekken.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief 230 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de

Hoe leuk is dit!

Laatst liep ik op de Laan van Hoornwijck ter hoogte van de kinderopvang en zag deze leuke containerplantjes!Daar