3 juni 16:21

Aanleveren

Aziatisch lieveheersbeeestje, collectie Natuurlijk Delfland

Natuurcafé en insecten

Op 6 juni organiseert Natuurlijk Delfland van 10.00 – 12.00 uur een Natuurcafé met als thema Insecten. Belangstellenden worden uitgenodigd naar het natuurcentrum het Melarium in Delft te komen. De toegang is gratis, net als de koffie of thee.

In een natuurcafé ontmoeten natuurliefhebbers elkaar om ervaringen uit te wisselen. In het Melarium worden deze uitgewisseld en rond het natuurcentrum worden ze gezocht,  bekeken en gefotografeerd. Insecten zijn een groep dieren die een ongelooflijke variatie kennen in onze dierenwereld. Denk aan bijen, mieren, vliegen, vlinders, libellen, luizen, sprinkhanen, kevers en wantsen.

Het Melarium is te bereiken via de Thijsseweg 11 in Delft. Hier aan het einde van de Thijsseweg staat het straatnaambord Melariumpad (fiets/voetpad). Na 10 minuten lopen of 3 minuten fietsen zie je het Melarium.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie)  en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

Natuurlijk Delfland is een Natuurvereniging KNNV, een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron en de Mycologische Vereniging.
Meer weten? kijk op de website van Natuurlijk Delfland

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten