22 februari 04:02

Aanleveren

Search
Close this search box.
2023 06 08 FOT Molenvlietpark, collectie Natuurlijk Delfland

Maak kennis met de Heemtuin Molenvlietpark

Op 8 juni organiseert Natuurlijk Delfland van 10:30 tot circa 11:30 uur een wandeling: Maak kennis met de Heemtuin Molenvlietpark.

Verzamelen bij de ingang van de heemtuin in de omgeving van de Westvlietweg in Den Haag. Vraag een routebeschrijving via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com .

De coördinaten van de verzamelplek zijn: 52.054755, 4.353281

De deelnemers worden rondgeleid door leden van het Team Heemtuin Molenvlietpark, dit team onderhoudt een aantal delen van het park, doet onderzoek naar de natuur en deelt hun passie voor de heemtuin.

Tijdens excursies van het team kunnen bezoekers praktijkvoorbeelden zien en ervaren om de natuur te helpen. En dat de leden van het team veel plezier aan de activiteiten in de heemtuin beleven.

De heemtuin bevat diverse biotopen als wilde plantencirkels, bloemenweiden, boomgaard, oevers en water, bosranden.

De afdeling groenbeheer van Ypenburg-Leidschenveen van de gemeente Den Haag heeft gevraagd of Natuurlijk Delfland activiteiten in de heemtuin wil ondernemen op het gebied van natuuronderzoek, natuureducatie en natuuronderhoud. We willen de biodiversiteit versterken door het aanbrengen van nest- en leefplekken, takkenrillen voor vogels, vleermuizen, muurflora, oeverplanten.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie)  en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuurhistorische Vereniging (KNNV), een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron en de Mycologische Vereniging.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief 230 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de

Hoe leuk is dit!

Laatst liep ik op de Laan van Hoornwijck ter hoogte van de kinderopvang en zag deze leuke containerplantjes!Daar