5 maart 05:21

Aanleveren

Search
Close this search box.
2020-DE-en-geld-b

Lions Ypenveen Inzameling DE bonnen en Vreemd en Oud geld

Inzameling Douwe Egbertsbonnen voor de Voedselbank
en Vreemd en Oud geld voor oogoperaties in ontwikkelingslanden
Dit jaar is de 12e keer dat Lions Nederland Douwe Egberts waardepunten inzamelt voor voedselbanken in Nederland met als motto: ‘Iedereen een bakkie’.
Ruim 150 Lionsclubs en 60 Voedselbanken plaatsen dan verspreid over het hele land honderden inzameldozen bijvoorbeeld in winkels en bibliotheken, waar de D.E. waardepunten ingeleverd kunnen worden. Douwe Egberts verhoogt het aantal ingeleverde punten en wisselt ze in februari/maart in voor pakken koffie. Deze pakken koffie worden geschonken aan de (plaatselijke) voedselbank.
Lionsclub Ypenveen doet ook weer mee aan deze actie in Leidschenveen en Ypenburg. En net als veel andere Lionsclubs wordt ook hier de actie gecombineerd met het inzamelen van vreemd en oud geld voor oogoperaties in ontwikkelingslanden. Inmiddels zijn al vele duizenden staaroperaties in arme derde wereldlanden uitgevoerd. Een staaroperatie in een oogklinieken kost € 30. Rijken betalen daarbij meer dan de kostprijs, zodat het voor armere mensen minder kost.
Elke €10 die met deze actie ingezameld wordt, wordt met 50% verhoogd door Wilde Ganzen. Dus iedere ingezamelde munt en elk bankbiljet oud of niet, heeft waarde.
Vorig jaar was de opbrengst maar liefst: iets meer dan 100.000 DE-punten, wat goed was voor zo’n 70 pakken koffie voor de voedselbankuitdeelpunten in Ypenburg en Leidschenveen. Daarnaast is ook toen Vreemd en Oud geld ingezameld, wat goed was voor maar liefst oogoperaties. We hopen dit jaar weer op zo’n mooi resultaat.
D.E. waardepunten, bij voorkeur geteld, en/of Vreemd en Oud geld kunnen in de maand december worden ingeleverd bij de volgende inzameladressen
in Leidschenveen:
Bakkerij van Maanen, Simon Carmiggelthof 43
Bibliotheek Leidschenveen, Emmy Belinfantedreef 7
Huisadres: Veenweg 204, 2491 ZA Den Haag
in Ypenburg:
Bakkerij van Maanen, Oude Kustlijn 97
Bibliotheek Ypenburg, Schrabber 8
Huisadres: Wilde Gagel 36, 2498 EP Den Haag
Voor contact of informatie: ypenveen@lions.nl

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Bordspelmiddag in de YP

Vind jij het leuk om samen met anderen bordspellen te spelen? Op Zondag 3 Maart, 14.00-18.00 uur organiseren

Nieuwsbrief 231 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de

Nieuwsbrief 230 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de