19 juni 12:39

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
LJW_LeYp23_uitgelichtefoto

Le-Yp sessies was een betoverend mooie muzikale rondreis

Vrijdagavond werd vanwege het succes van vorig jaar nogmaals het evenement Le-Yp sessies gehouden in ons stadsdeel. Aangekondigd als een muzikale rondreis was het voor de deelnemers nog steeds een verrassing wat ze te horen en te zien zouden krijgen, maar ook waar. Eén ding stond vast, het waren geen alledaagse optredens.

De deelnemers gingen in groepjes uiteen en gingen met hun reisleider op pad, nadat iedereen met elkaar had kennisgemaakt en iedereen voorzien was van een glaasje bubbels en een goodiebag. De eerste stop was dichtbij het startpunt bij het ILSY-plantsoen en was de Overtuin bij de scouting Van Weerden Poelman. Hier gaf Ypenburg-historiekenner Henk Kronenberg uitleg over de aangelegde Overtuin, maar ook over de historie van vliegveld Ypenburg van vroeger tot nu.

Bij het oude stationsgebouw van vliegveld Ypenburg, vorige week te bezichtigen tijdens Open Monumentendag, gaf het trio Lilo, een optreden vanaf een bankje. De ondergaande zon op de achtergrond maakte dat het een intiem mini-concert werd.


Swasti-yoga opende ook haar deuren voor Le-Yp sessies en trakteerden de deelnemers op een muzikale maar ook ontspannende sessie met klankschalen (Karishma Badloe) en Joshua Samson die de handpannen bespeelden.

Wist u dat er een professionele (airsoft) schietbaan in Ypenburg is? Wij ondertussen wel! Bij Running The Target (RTT) was niet alleen het podium voor de band Gary Spacey, maar kregen de deelnemers ook een demonstratie hoe een een getraind team een stel zware criminelen overmeesterde en afvoerde.

RTT is er voor beroepstraining, maar ook bedrijfsuitjes kunnen hier terecht.

De één na laatste stop was bij Kringloopwinkel Rataplan. Je verwacht het niet hier, maar middenin de winkel stond de coverband GreenHouse op het podium klaar om voor ons een mini-concert te geven. Zes ervaren artiesten die met nummers uit de jaren 60 en 70 er een feestje van wisten te maken. Er werd gedanst en tegelijkertijd genoten van een drankje en de heerlijke lekkernijen die de dames van Rataplan voor Le-Yp sessies hadden staan bakken.

De laatste stop was op de geluidswal naast de A13 bij de strandbeesten van kunstenaar Theo Jansen. Op deze mooie zomeravond konden we in de open lucht onder de sterrenhemel genieten van het duo Meyendel Official. Ze speelden gevoelige liedjes die extra bij ons binnenkwamen door de omgeving waar het werd gespeeld. Mooie verlichting, het donker om ons heen en tegelijkertijd de “skyline” van Ypenburg in je opnemen.

Voor wie nog wilde napraten of op de beats van de DJ wilde dansen kon nog bij RTT terecht. Maar de avond was zo al meer dan geslaagd. Hopelijk krijgt het event Le-Yp sessies ook volgend jaar een vervolg en kunnen er zo veel meer bewoners van ons stadsdeel genieten.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Reminder! DeBras Cultuurdagen

Zaterdag 22/6 11:00 uur kindervoorstelling JustPressPlay in het Amfitheater Bieslandse Bos Ook zonder BrasGotTalent is er genoeg te

Nieuwsbrief 247 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de