27 mei 12:49

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
kind spelen bellenblaas

Jeugdhulp vanaf 1 januari 2024 eenvoudiger

Vanaf 1 januari 2024 zorgen de organisaties rondomJou en Kracht voor alle Haagse jeugd- en gezinshulp. Zij doen dat ieder in een eigen deel van de stad. Beide organisaties helpen gezinnen bij het opvoeden en opgroeien van kinderen.

Op dit moment zijn er nog bijna 190 verschillende zorgaanbieders voor jeugdhulp in Den Haag. Gezinnen krijgen daardoor niet altijd snel de juiste hulp. Wanneer een gezin gebruikmaakt van jeugdhulp, hebben ze vaak contact met veel verschillende instellingen. De gemeente wil dat eenvoudiger maken.

Meer duidelijkheid, minder lang wachten
Vanaf 2024 kan elke inwoner met hulpvragen over opvoeden en opgroeien terecht bij 1 organisatie, op een vaste plek in de buurt. Samen zorgen Kracht, rondomJou en de gemeente dat er meer duidelijkheid is voor gezinnen over aanmeldingen, verwijzingen, wachtlijsten en beschikbare hulpverleners.

Er komt ook meer duidelijkheid voor huisartsen en andere verwijzers. RondomJou en Kracht kunnen hen namelijk een beter overzicht geven van alle zorgaanbieders die jeugdhulp geven. Dat leidt tot kortere wachttijden.

Wilt u meer informatie over hulp bij opvoeden en opgroeien? Kijk dan op de website van jeugdhulp Den Haag: https://jeugdhulpdenhaag.nl/

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten