16 april 02:55

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
BPY 2023

Highlights uit de BPY vergadering(-en)

Bewonersplatform Ypenburg is een aantal keer weer bij elkaar gekomen. Hieronder vindt u de belangrijkste punten die zijn besproken en het nieuws uit de aangesloten buurten.

Nieuws uit de wijk

Waterwijk:

  • Waterkwaliteit is niet goed. Jolanda is druk bezig om contact te leggen met de juiste partij om dit probleem aan te pakken.
  • Gevelbeplating is vervangen.

Bosweide:

  • Er zijn 3 minibiebs geplaatst.
  • TNO gaat beginnen met de bouw. In oktober gaat het heien beginnen. Het gewone bouwverkeer gaat via Eneco het terrein op. Het zware verkeer via hoofdingang TNO.

De Bras:

  • Er waren leuke activiteiten: Summerparty, Bras Got Talent, Zomerconcert

Morgenweide:

  • Veel activiteiten: bloemschikken, gym, crea club, kaarten; voor het eerst dit jaar ook: een muzikale avond, pub quiz.
  • Peter Brouwer heeft het voorzitterschap overgedragen aan Simon Vroonhof.

Wijkbudget
Het totale bedrag van het wijkbudget was € 40.000. Bewoners van Ypenburg konden tot begin juli plannen indienen voor meer culturele activiteiten en ontmoetingsplekken in de wijk. DE plannen die minimaal 25 likes kregen, werden getoetst op haalbaarheid. Daarna konden bewoners stemmen op hun favoriete plannen.

De stemming leverde 3 winnaars op ontwikkelingsplan Blauwe Loper (Jolanda Klok), Buitenbioscoop (Margriet Knopse) en straaljager Sabre F-86 bij de verkeerstoren (Jacques Schaaf). Deze ideeën worden binnen een jaar uitgevoerd.

Hernieuwbare Warmte Ypenburg
3 juli was in de kerk bijeenkomst besparen op energieverbruik; ontzettend veel mensen aanwezig.

Cultuurplek
Voor het project Cultuurplek is er een groep gevormd waar o.a. PEP, Parels, SDK, bewoners in zitten.

LikeJeWijk
Op 13 mei was de lancering van LikeJeWijk, het nieuwe wijkplatform Ypenburg. Dat laat zien hoe eenvoudig het is voor bewoners, organisaties en gemeentelijke instellingen om nieuws of activiteiten te delen!

Feest in de Vinex
Zaterdag 9 september was het feest! Bij stadsboerderij Landzigt was het een drukte van jewelste! Zang, dans, bioscoop, theater, silent-disco, workshops, alles was aanwezig! Het was een prachtige, drukbezochte dag!

Seniorendag 4 november 2023
Het was een groot succes was, druk bezocht. Positieve reacties.

Oud en Nieuw
Vanaf 1 november is de gemeentelijke website met informatie over Oud en Nieuw actief. Voor informatie: www.denhaag.nl/nl/veiligheid/jaarwisseling-vieren-in-den-haag/

Verloot je Boompje zal dit jaar op de Van Campenvaart plaatsvinden.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten