19 juni 11:46

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Heren-1-van-HCY-promoveert-naar-de-2e-klasse-hoofdafbeelding-LikeJeWijk-oCI5m

Heren 1 van HCY promoveert naar de 2e klasse

Hockeyclub Ypenburg heeft reden tot feest na een spannende wedstrijd tegen Rapid, die eindigde in een 0-0 gelijkspel.

Het herenteam heeft zich met deze prestatie weten te plaatsen op de tweede plek in de poule, waardoor ze promoveren naar de 2e klasse. Dit is een buitengewone prestatie voor HCY en verdient alle lof en felicitaties.

Zondag 18 juni was het een bijzondere dag voor Heren 1, aangezien zij speelden voor de titel in de 3e klasse, met als doel promotie naar de 2e klasse. De beslissende wedstrijd vond plaats op het terrein van Rapid. Wat dit jaar extra speciaal maakte, is dat de gehele top 4 nog kans maakte op promotie en dat alle teams in de top 4 tegen elkaar speelden tijdens de laatste speelronde. Naast de wedstrijd tegen Rapid stond ook het duel Tempo-Dopie op het programma, waardoor een overwinning voor HCY essentieel was.

Het team heeft zich dit seizoen al twee keer bewezen tegen Rapid. De eerste ontmoeting vond plaats tijdens de Silvercup, waarin HCY met 2-3 de overwinning wist te behalen. De tweede confrontatie verliep minder gunstig, met een spannend gelijkspel van 1-1 op eigen terrein na een zenuwslopende 70 minuten.

Heren 1 van HCY bestaat grotendeels uit spelers die voortkomen uit de eigen jeugd, waardoor zij het ware HCY DNA vertegenwoordigen. Het team is een mix van ervaren spelers en jong talent, waarbij de ervaren spelers al zo’n 5 jaar samen in het eerste team spelen. Daarnaast zijn er jongere spelers toegevoegd die dit seizoen voor het eerst deelnemen aan het seniorenteam. De afgelopen 4 opeenvolgende seizoenen eindigden de Heren telkens in de top 5.

De wedstrijd tegen Rapid was dé wedstrijd van het jaar, en het team kon de aanmoedigingen van het publiek goed gebruiken. Het feit dat Rapid thuis speelde, maakte de steun van de supporters des te belangrijker om de promotie veilig te stellen. Heren 1 kijkt ernaar uit om volgend jaar op een hoger niveau actief te zijn, mede dankzij de support van de fans.

Gefeliciteerd Heren 1 van HCY met deze fantastische prestatie en veel succes in de 2e klasse!

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Reminder! DeBras Cultuurdagen

Zaterdag 22/6 11:00 uur kindervoorstelling JustPressPlay in het Amfitheater Bieslandse Bos Ook zonder BrasGotTalent is er genoeg te

Nieuwsbrief 247 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de