21 juli 14:48

Aanleveren

Search
Close this search box.
KNHB-03_PORTRETTEN_DAMES_SOCIAL_POST_1080x1350_Luna_Fokke

HC Ypenburg zwaait hun Oranje held Luna Fokke uit naar de Olympische Spelen

HCY is er enorm trots op dat ‘hun’ Luna Fokke binnenkort met Oranje speelt tijdens de Olympische Spelen in Parijs. Haar hockeycarrière begon ooit bij HC Ypenburg, waarna er vele indrukwekkende hockeyprestaties volgden.

Maar voor het vertrek naar Parijs komen de Oranje Dames twee keer in actie tijdens de Uitzwaaiwedstrijden op het complex van HC Zwolle op 14 en 16 juli. Voor hockeyfans is dit een mooie kans om de teams nog een keer aan te moedigen en hen veel succes te wensen tijdens de Olympische Spelen. Vanuit HCY loopt een jeugdlid mee in de line-up in ons eigen clubtenue op zondag 14 juli om onze clubheld persoonlijk uit te zwaaien.

Wij wensen alle Oranje hockeyers ontzettend veel succes in Parijs en juichen natuurlijk in het bijzonder onze Luna Fokke van harte toe!

Over Luna Fokke:
Luna Fokke werd geboren in Leidschendam. Ze begon op zesjarige leeftijd met hockeyen bij HC Ypenburg. Na een korte periode bij HGC in Wassenaar, stapte Fokke over naar HC Kampong in Utrecht.

Fokke debuteerde in 2022 in de Nederlandse hockeyploeg in een Hockey Pro League 2012/22 wedstrijd tegen Engelse hockeyploeg.[5] Daarvoor had ze alle jeugdselecties doorlopen. Met Jong Oranje won ze op het WK 2022 in Potchefstroom een gouden medaille. Op het EuroHockey junioren kampioenschap in Gent, won Fokke een bronzen medaille. In 2023 mocht Fokke voor haar land aantreden op het EK 2023 in Mönchengladbach, waarop ze voor haar land een gouden medaille won. In 2024 won Fokke opnieuw de Hockey Pro League met Nederland. Datzelfde jaar werd Fokke geselecteerd door bondscoach Paul van Ass voor de Olympische Spelen.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

‘Smoelenboek’ de Bras

Wijkz, in samenwerking met de gemeente Den Haag en bewonersorganisatie BurenvanDeBras, is bezig met een ‘smoelenboek’ voor de Bras. We

Nieuwsbrief 251 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de