26 september 19:08

Aanleveren

Gemeente Den Haag lanceert vernieuwd Datalab Energietransitie

Gemeente Den Haag lanceert vernieuwd Datalab Energietransitie

Op dinsdag 21 juni heeft de gemeente Den Haag het vernieuwde Datalab Energietransitie gelanceerd. Met de verbeterde lay-out, wijkpaspoorten en vernieuwde interactieve stadskaarten biedt Datalab Energietransitie inzicht in de energietransitie in Den Haag.

Hiermee kunnen bewoners, bedrijven en de gemeente stappen zetten in de overstap naar schone energie en elkaar helpen bij het kiezen voor duurzame maatregelen. 

   
Nieuwe stadskaarten brengen de energietransitie in kaart  

Het datalab bevat verschillende soorten stadskaarten, waaronder 2D en 3D kaarten. Zo laat de nieuwe 3D kaart van Laak Centraal zien waar kabels en leidingen in de grond te vinden zijn.  Andere kaarten en grafieken laten bijvoorbeeld zien welke energielabels gebouwen hebben. Dit kan het gesprek tussen bewoners openen over de mogelijkheden om samen een pand te verduurzamen. Ook is te zien welke gebouwen van woningbouwcorporaties al zonnepanelen of groene daken hebben. En in de nieuwe wijkpaspoorten vind je alle relevante informatie over de energietransitie per wijk op één plek. 

Datalab maken we samen met  de stad  

Datalab Energietransitie is altijd in ontwikkeling. Zodra er nieuwe informatie beschikbaar komt van gebouwen waar duurzame maatregelen zijn genomen wordt dat in het datalab verwerkt. Zo verzamelen bewonersinitiatieven in Bezuidenhout informatie van woningen in hun wijk om te bepalen of ze een collectieve inkoopactie kunnen starten voor bijvoorbeeld dubbel glas, zonnepanelen, dak- of vloerisolatie of groene daken. Die informatie delen ze ook met de gemeente.  

Wil je bijdragen aan Datalab Energietransitie?  
Heb je een vraag of een idee waarmee we Datalab Energietransitie kunnen verbeteren? Stuur dan een e-mail naar  datashop@denhaag.nl

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten