20 april 00:12

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
insect-hotel-gc1a144db5_1280

Ga eens kijken bij het insectenhotel Bieremapark op Ypenburg

Ypenburg heeft zich in die 20 jaar dat het nu bestaat ontwikkeld tot een Vinex-wijk waar het goed wonen is voor jong en oud. Er is veel natuur omringt door mooie wandelgebieden. Het opgeknapte Bieremapark met leuke zitjes is zo’n wandelgebied met als verrassing de aanwezigheid van een insectenhotel.

In het hotel kunnen diverse insecten zoals bijen, vlinders, wespen wonen. In de bamboestokken en gangetjes in het hout kunnen de bijen en wespen een kamer boeken. Is een holletje dicht gemaakt met zand of leem, dan is de kamer bezet….Er zijn lieveheersbeestjes die overwinteren tussen de gedroogde bladeren en hebben hun eigen kraamkamer in de rietstengels. Het hotel heeft ook een tankstation, zo kunnen de bijen en vlinders van het bijen en vlinderlint ( bij de A13) hier uitrusten. Er is ook een restaurant aanwezig.

De planten en bloemen rondom het hotel bieden nectar en stuifmeel. Kortom, er is van alles te zien en ook is er informatie bij dit interessante insectenhotel Bieremapark aan de Ballangéelaan. Zeer zeker een bezoekje waard, vooral voor kinderen. Als je daar toch bent, Loop nog even door over het houten bruggetje en ontdek het Bijen en Vlinderlint op Ypenburg. Het grootste aaneengesloten grasland van Den Haag! Dit project is een initiatief van de Provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag, in samenwerking met Bosgroep Midden Nederland en de Vlinderstichting.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief 238 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de