Natuurlijk Delfland organiseert op 7 september van 13.00 tot 15.00 uur een fietstocht op zoek naar watergentiaan.
Tijdens een ontspannen fietstocht wordt er naar de waterplant de watergentiaan gezocht. Regelmatig zal er ook gestopt worden om de plant en de omgeving te bekijken. Deze drijvende waterplant met gele bloemen komt in sloten voor en niet in kanalen.
Belangstellenden die mee willen fietsen worden uitgenodigd om zich aan te melden via:
medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com
Er kunnen maximaal 15 personen mee. Het start- en eindpunt zijn in Delft Zuid. De fietstocht zal door Midden-Delfland gaan. De excursie is kosteloos.
De watergentiaan komt de laatste jaren in Delfland minder voor.
Wellicht hebben de dikke modderlaag daarmee te maken.
De aanleiding om deze excursie te organiseren is dat de watergentiaan dit kwartaal ons soort van het seizoen is. Vraag onze informatiebrief voor het soort van het seizoen aan. Hierin wordt naast de watergentiaan ook het tweede soort van het seizoen (zweefvliegen) beschreven. In deze brief worden de volgende vragen beantwoord: Hoe herken je deze soorten? Waar leven ze?
Wat is en doet Natuurlijk Delfland?
Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden in teams en projecten actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.
Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.
Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Koninklijke Nederlandse Natuur Vereniging (KNNV), een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron, Mycologische Vereniging, BLWG en stichting Anemoon en partner van Vogelbescherming en Sovon.