19 juni 13:39

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Zandmotor

Excursie naar de Zandmotor

Op zaterdag 26 augustus organiseert Natuurlijk Delfland / Westland twee excursies op de Zandmotor bij Monster. De eerste is van 10.00 tot 11.30 uur; de tweede is van 14.00 tot 15.30 uur. Onder leiding van ervaren gidsen ontdek je de natuur op het strand bij Monster en hoor je van alles over de Zandmotor en het project Het Groene Strand.

De ontwikkeling van duinen met bijbehorende plantengroei is uniek. Er zijn vogels die alleen op het strand kunnen broeden. De kust bij Monster is dynamisch, de storm in juli heeft strand weer erg veranderd.
De gidsen vertellen, laten zien en ervaren en natuurlijk is er ook ruimte voor vragen.


Opgeven via medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com liefst met de voorkeur voor deelname aan de excursie in de ochtend of middag. Na aanmelding volgen verdere details.
Het project Het Groene Strand richt zich op het versterken van de natuur en de natuurbeleving op de Nederlandse stranden. Waar is de natuur zo wijds en nadrukkelijk aanwezig en tegelijkertijd zo sterk onder druk?


Op diverse plekken langs de kust is een soortelijk project gestart. Bij de Zandmotor is Natuurlijk Delfland gevraagd om het project te leiden. Het initiatief komt van de Provinciale Landschappen, Stichting Duinbehoud, IVN, Vogelbescherming Nederland, Stichting
Anemoon en de Nationale Postcodeloterij.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Reminder! DeBras Cultuurdagen

Zaterdag 22/6 11:00 uur kindervoorstelling JustPressPlay in het Amfitheater Bieslandse Bos Ook zonder BrasGotTalent is er genoeg te