27 mei 01:46

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
Haagse jeugdlintjes 2024

Drie Ypenburgse jongeren ontvingen een Haags jeugdlintje

Elf Haagse Jongeren hebben vrijdag een Haags Jeugdlintje in ontvangst genomen. Drie van de jongeren komen uit Ypenburg en daar zijn we trots op! Deze jaarlijkse onderscheiding van de gemeente Den Haag is bedoeld voor jongeren die zich afgelopen jaar op een bijzondere manier hebben ingezet voor de stad.

De jeugdlintjes voor de jongeren uit Ypenburg gingen naar:

Nusaybah Akbar (10) is sinds haar achtste vrijwilliger bij Community Plus in Ypenburg. Daar is ze onder andere betrokken bij de vrouwengroep en het bordspellen-reject. Dat doet ze zo enthousiast dat ook anderen willen meehelpen. Zij zette een duurzaamheidsproject op en is ook actief in de Jeugdraad van Ypenburg. Een schone wijk met goede speeltuinen is belangrijk voor haar en daar zet ze zich, samen met wijkbewoners voor in.

Amalina Akbar (13) doet al vijf jaar veel voor Community Plus. Naast het duurzaamheidsproject wat ze met haar broer en zus deed gebruikt ze haar verbale talenten ook om zaken voor elkaar te krijgen. Zo houdt ze pitches om geld in te zamelen zodat jongeren een 3D-printcursus kunnen volgen. Haar sociale karakter en enthousiasme zorgen ervoor dat mensen bij elkaar komen en echt met elkaar in gesprek gaan. 

Hanief Akbar (14) is al vijf jaar betrokken bij veel activiteiten van Community Plus in Ypenburg. Sommige projecten doet hij samen met zijn zusje(s), zoals het duurzaamheidsproject. Binnen de Jeugdraad viel hij op door zaken te signaleren en op een duidelijke en nette manier onder woorden te brengen. Veel van zijn ideĆ«n worden ook uitgevoerd. Jongeren in de wijk zien zijn inzet en hij inspireert hen om bij elkaar te komen en zuinig te zijn op de voorzieningen. 

De lintjes werden in Theater Diligentia uitgereikt door wethouder Hilbert Bredemeijer van Jeugd, in aanwezigheid van trotse ouders, vrienden en familie. Tijdens de uitreiking verzorgde Dansschool Moves Haaglanden een optreden.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten