19 juni 13:22

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
LJW algemene ledenvergadering DeBras2024 (4)

DeBras: Een mooie wijk vol betrokkenheid en activiteiten

Vrijdagavond 26 januari was buurthuis DeYp gezellig gevuld met betrokken leden die naar de algemene ledenvergadering (ALV) waren gekomen en mogelijk was de aanwezigheid van een bierproeverij ook aanleiding geweest.

Na een welkomstwoord door voorzitter Walter van Krieken met een NJ-toost, met blond bier van de bierproeverij en een dankwoord aan mede bestuurs- en activiteiten leden voor hun inzet afgelopen jaar, werd de verwachting en hoop uitgesproken dat bewonersorganisatie en bewoners gezamenlijk nog meer invulling mogen geven aan SamenWonen, SamenLeven & SamenWerken.

Naast de geijkte agenda onderdelen voor de ALV was er met name een speciaal moment voor de bestuursaangelegenheden. Bart van Manen werd benoemd tot bestuurslid en Herman van der Helm (met bloemen) die al tientallen jaren actief is in DeBras werd erelid van de bewonersvereniging.

Bij de terugblik op 2023 werd stil gestaan bij de activiteiten (van vuurwerkafval inzameling tot halloween) en de (vaak onzichtbare) inzet om de belangen van de bewoners te behartigen. Ook financieel blijkt dat BurenvanDeBras een gezonde bewonersvereniging is waar activiteiten en belangenbehartiging en samenwerking met gemeente, politie en andere wijkorganisaties zoals Wijkz in goede handen zijn.

De activiteitenplanning 2024 werd doorgesproken en aangevuld met suggesties om het voor bewoners nog leuker en mooier te maken in onze wijk. Die wens leeft bij iedereen en we hopen vooral ook op nieuwe actieve leden in onze wijk om alles te realiseren. Heb je interesse om ons te helpen, mail dan naar info@burenvandebras.nl. Op onze buurtnieuwspagina kun je een indruk krijgen van wat we afgelopen jaren allemaal als vereniging hebben gedaan.

Na de rondvraag begon de bierproeverij. Wil Schipper is mederedacteur en fotograaf van het magazine “Bier!” www.biermagazine.nl Hij nam de aanwezigen mee in de wondere wereld van het bier(proeven) en vertelt vol hartstocht over de mogelijkheden om bier met maaltijden te combineren en welke verschillende smaken er allemaal wel niet zijn.

Er wordt geproefd, gedronken en nog meer gesproken en het bleef nog lang zeer gezellig totdat we het buurthuis moesten verlaten. ‘

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Reminder! DeBras Cultuurdagen

Zaterdag 22/6 11:00 uur kindervoorstelling JustPressPlay in het Amfitheater Bieslandse Bos Ook zonder BrasGotTalent is er genoeg te

Nieuwsbrief 247 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de