21 juli 15:22

Aanleveren

Search
Close this search box.
De vitaliteitsdag voor 50 plussers op de atletiekbaan bij de laan van poot. Naast de rollatorloop en verschillende loop en ren wedstrijden kunnen ouderen meedoen met een zumba les en verschillende gezondheidstesten doen bij een infomarkt.

De tweede editie van de Haagse Vitaliteitsspelen komt er aan

Op donderdag 30 mei organiseert de gemeente Den Haag de tweede editie van de Haagse Vitaliteitsspelen op Sportpark Laan van Poot (Haag Atletiek). Dit evenement is speciaal gericht op 50-plussers en biedt een gezellige en laagdrempelige manier om kennis te maken met de veelzijdige sport- en beweegmogelijkheden die Den Haag te bieden heeft.

Tussen 11:00 en 16:00 uur kunnen deelnemers genieten van een doorlopend programma met allerlei sport- en beweegactiviteiten. Het gaat bij de Haagse Vitaliteitsspelen vooral om samen bewegen. Iedereen in eigen tempo en op eigen niveau. Denk hierbij aan bootcamps, yoga, en verschillende ‘Oldstars’ sporten zoals handbal, basketbal en boksen. Ook zijn er op deze dag gratis gezondheidschecks van SportiefPlus. Bezoekers kunnen hun gezondheid checken door hun bloeddruk, cholesterol, suiker, longinhoud, spierkracht en balans te laten meten. Toegang en deelname aan de Haagse Vitaliteitsspelen zijn gratis en aanmelden is niet nodig.

Wethouders Hilbert Bredemeijer (sport) en Mariëlle Vavier (volksgezondheid) nodigen ouderen uit om aan de Haagse Vitaliteitsspelen deel te nemen: “Het is een geweldige gelegenheid om op een leuke en toegankelijke manier in beweging te komen en nieuwe mensen te ontmoeten. Sport en beweging zijn erg belangrijk voor een gezonde en vitale levensstijl, vooral voor ouderen. Dit evenement laat zien dat iedereen, ongeacht leeftijd of fitheid, kan genieten van sporten en bewegen in onze prachtige stad.”

Bijzondere hoogtepunten

De dag start met de Haagse Rollatorloop. Tijdens deze Rollatorloop kunnen deelnemers kiezen tussen de langste afstand of de snelste tijd. Verder kan er gebokst worden met oud-bokskampioen Arnold Vanderlyde. Ook is er de mogelijkheid om deel te nemen aan de 2,5 km wandeling van de Nationale Diabetes Challenge en kun je leren padellen.

Kom en doe mee

De Haagse Vitaliteitsspelen is dé kans om op een plezierige manier in beweging te komen en nieuwe mensen te ontmoeten. Of je nu een doorgewinterde sporter bent of juist rustig wilt beginnen, er is voor ieder wat wils.

Kijk hier voor meer informatie: gogo.denhaag.nl/haagse-vitaliteitsspelen


Programma

Oldstars Handbal 11:00 tot 16:00 uur
Oldstars Basketbal 11:00 tot 16:00 uur
Oldstars Boksen 11:00 tot 16:00 uur
Oldstars Running 11:00 tot 16:00 uur
Honkbal 11.00 tot 16.00 uur
Volleybal Challenge 11:00 tot 16:00 uur
Zelfverdediging 11.00 tot 16.00 uur
Bootcamp 11:00 tot 16:00 uur
Yoga 11:00 tot 16:00 uur
Dansen 11:00 tot 16:00 uur
Gezondheidschecks op de informatiemarkt van Sportief
Plus 11:00 tot 16:00 uur
Haagse Rollatorloop 11.30 uur
Boksen met oud-bokskampioen Arnold Vanderlyde 12.00 uur
Kick-off Nationale Diabetes Challenge met Bas van de
Goor (wandelen 3km) 14.00 uur
Padelclinic & wedstrijd 14.30 uur


Sportieve activiteiten
De hele dag door zijn er sportieve activiteiten te doen. Maak kennis met sporten zoals honkbal, bootcamp, yoga, dansen of doe mee met verschillende ‘Oldstars’ sporten zoals handbal, basketbal en boksen. Het belangrijkste is dat iedereen op zijn eigen niveau beweegt.

Daarnaast zijn er activiteiten op vaste tijden. Vooraf aanmelden voor deze activiteiten is niet nodig:

11:30 uur: Haagse Rollatorloop
De Haagse Vitaliteitsspelen beginnen met de tweede editie van de Haagse Rollatorloop. Tijdens de Rollatorloop kun je kiezen of je voor de snelste tijd of langste afstand gaat.

12:00 uur: Boksen met oud-bokskampioen Arnold Vanderlyde
Altijd al eens willen boksen met een echte kampioen? Dit is de kans! Daag oud-boks kampioen Arnold Vanderlyde uit. We beginnen met boksoefeningen en daarna gaan we tegen elkaar sparren.

14:00 uur: Start van Nationale Diabetes Challenge (NDC)
Wandel mee met de Nationale Diabetes Challenge. Samen met Bas van de Goor wandelen we 3 kilometer door de duinen. We starten en eindigen bij de Haagse Vitaliteitsspelen. Naast het wandelen is er ook de mogelijkheid om mee te doen aan een looptest.

14:30 uur: Padelclinic en wedstrijd
Maak tijdens een clinic kennis met deze sport. Na de clinic is er een padelwedstrijd.


Meer dan bewegen
11:00 – 16:00 uur: Gezondheidschecks op de informatiemarkt
Tijdens de Haagse Vitaliteitsdag kun je gratis je gezondheid laten nakijken bij SportiefPlus. Op de informatiemarkt zijn er verschillende tests, bijvoorbeeld voor het meten van bloeddruk, cholesterol, suiker, gewicht en conditie. Zo krijg je een goed beeld van je gezondheid.

Daarnaast staan er verschillende professionals op de informatiemarkt klaar om
vragen te beantwoorden over een gezonde manier van leven, beweegactiviteiten en andere activiteiten in de buurt.

Bureau Ooievaarspas
Win mooie prijzen met de activiteiten van Bureau Ooievaarspas!

Met Ooitje op de foto
Koffie/thee bij de barrista met ministroopwafel
Sjoelen voor een gadget (sjoelbak xxl en sjoelbak met haakse hoek)
Info bij de kraam over inkomensgrens en aanbod Ooievaarspas
Aantal kikkers raden in een pot, voor een gratis sportlidmaatschap naar
keuze
We zijn herkenbaar aan de Ooievaarspasbanners.

Samen lunchen
Tijdens de Haagse Vitaliteitsspelen kan iedereen genieten van een heerlijke lunch, samen met alle andere bezoekers. De lunch vindt plaats tussen 13.00 en 14.00 uur.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

‘Smoelenboek’ de Bras

Wijkz, in samenwerking met de gemeente Den Haag en bewonersorganisatie BurenvanDeBras, is bezig met een ‘smoelenboek’ voor de Bras. We

Nieuwsbrief 251 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de