25 juni 03:39

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
5_7

De speelplekken op het Wethouder Verheulplantsoen zijn vernieuwd

Een jaar geleden hebben kinderen gekozen voor nieuwe speeltoestellen op het Wethouder Verheulplantsoen. Woensdag 10 april was de officiële opening door wethouder Richard de Mos samen met de kinderen. Helaas was de wethouder verhinderd. Stadsdeeldirecteur Petra Sevinga nam de honneurs waar, nadat zij welkom was geheten door de voorzitter van het Buurtpreventieteam (BPT) Singels

Henny Goosen
Met een confettikanon werden de speelplekken officieel geopend.
De opening werd bijgewoond door circa 50 personen; samengesteld uit Buurtbewoners en hun kinderen, de Jeugdraad van Ypenburg ‘De derde Kamer’ en de kinderen van UP Kinderopvang. In samenwerking met bewoners zijn twee speelplekken nieuw ingericht. Onder meer het Buurtpreventieteam Singels heeft zich sterk gemaakt voor de aanpak speelplekken. Er werd een buurtbijeenkomst georganiseerd om ideeën op te halen. Veel kinderen hebben tijdens deze bijeenkomst zelf ontwerpen getekend en met stickers (rode hartjes) konden zij voorkeur geven aan diverse speeltoestellen.

Buurtpreventieteam voorzitter Henny Goosen heeft met een aantal medebewoners op zich genomen er op toe te zien dat de speelplekken schoon, heel en veilig blijven. Daartoe werd samen met stadsdeeldirecteur Petra Sevinga een convenant getekend. De ondertekenaars waren Dhr. F Davids, Mw. W.K. Davids-Laman, Mw. H. Goosen namens BPT Singels en Mw. A.P. Kuiper namens UP Kinderopvang. De bewoners helpen de gemeente met het verwijderen van zwerfafval en het melden van onregelmatigheden.

Op Ypenburg wonen veel kinderen en samen met Jeugdwerk is er een nieuwe Jeugdraad Ypenburg opgericht. De 15 scholieren uit de groepen 6 en 7 van het basisonderwijs hebben zichzelf de mooie naam ‘De derde kamer’ gegeven. Zij zetten zich in voor de jeugd van Ypenburg. Ze doen onder andere onderzoek naar speelplekken. Zij vierden het feest op het Wethouder Verheul plantsoen mee een werden door Henny Goosen en de stadsdeeldirecteur in het zonnetje gezet. De Jeugdraad staat onder leiding van jeugdwerker Wanita Adjiembaks.

Bij deze opening waren ook aanwezig medewerkers van het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg, de wijkagenten en leden van het handhavingsteam.

Foto: Dick Muijs.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten