12 juli 15:35

Aanleveren

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
fietspaden-Bosweide

College gemeente Den Haag spreekt zich uit over fietspad Bosweide

Op 19 december publiceerde de gemeente Den Haag een reactie op de punten, die door bewoners tijdens de “Raad in de Stad Leidschenveen-Ypenburg” van 28 juni 2023 naar voren waren gebracht. Op deze dag bezocht het college van bestuur Leidschenveen-Ypenburg, om met bewoners te praten.

Het meest interessant voor Bosweide is het punt betreffende het fietspad in Bosweide: het nieuwe fietspad vanuit Bosweide naar Den Haag kruist een aantal gevaarlijke punten vanwege onoverzichtelijke verkeerssituaties.

In de gemeenteraad is gekozen voor het verleggen van het fietspad naar het midden van de weg om een beter overzicht te creëren. Na realisatie van deze aanpassing en diverse meldingen over de situatie zijn we ter plaatse geweest voor een schouw van de situatie. We zien geen verdere optimalisatiemogelijkheden om het overzicht op de oversteken te verbeteren. Wat opviel bij de schouw is dat het autoverkeer zich niet houdt aan het stopgebod voor de fietsoversteken. Autoverkeer neemt door het negeren van het stopgebod onvoldoende tijd om de situatie in te schatten en het fietsverkeer in zich op te nemen. We gaan de politie en handhaving op de hoogte brengen.

Dit zou er dus op kunnen wijzen, dat handhavers gaan posten bij het fietspad, om boetes uit te delen aan automobilisten, die niet stoppen bij het fietspad. Helaas kunnen we voorlopig dus geen verdere verbeteringen aan de overgangen verwachten. De volgende link bevat een verslag van die bijeenkomst op 28 juni 2023:
https://denhaag.raadsinformatie.nl/

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten