4 juni 02:18

Aanleveren

????????????????????????????????????

Burgemeester van Zanen decoreert Ypenburger tijdens de Lintjesregen

De Lintjesregen vindt zoals gebruikelijk plaats op de laatste werkdag voor de verjaardag van Zijne Majesteit de Koning. In heel Nederland worden burgers gedecoreerd die zich bijzonder verdienstelijk hebben gemaakt voor de samenleving. Dit jaar ontvangen in heel Nederland ongeveer 2840 mensen een Koninklijke onderscheiding.

De uitreiking vond plaats in Theater Diligentia aan het Lange Voorhout. De bijeenkomst werd muzikaal omlijst door pianist Anke Prevoo. Van de gedecoreerde mensen uit Den Haag zijn er 20 benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau (LON), 14 tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau (RON) en 1 tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau (OON).

Karst Overwijk (LON)
Karst Overwijk was erbij toen buurtvereniging Morgenweide werd opgericht. Morgenweide, een deel van Ypenburg dat samen met Leidschenveen pas geleden het 20-jarig jubileum vierde als jongste stadsdeel van Den Haag. Overwijk had in de afgelopen jaren verschillende bestuursfuncties: onderhield de contacten met andere wijkorganisaties en de gemeente, regelde subsidies en zorgde voor verantwoording van de financiën. Hij is ook al 18 jaar een vrijwilliger die de handen uit de mouwen steekt. “Jouw werk voor de wijkvereniging en de samenwerking met andere bewonersinitiatieven is belangrijk geweest voor de volwassenwording van het stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg”, memoreerde burgemeester Jan van Zanen.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten