16 juli 09:14

Aanleveren

Zoeken
Sluit dit zoekvak.
LJW_ALG_wijkbudget_20231025 Prijswinnaars met Lawrence en Nur

Bewonersplatform Ypenburg(BPY) : Ypenburg uitreiking prijzen wijkbudget

Afgelopen zomer mochten Ypenburgers hun ideeën indienen voor een mooier Ypenburg. Daar werd door betrokken bewoners goed gebruik van gemaakt en afgelopen maand mocht er worden gestemd. 

Regina Prinsenberg die als projectleider de wijkbudget-verkiezing heel goed heeft  georganiseerd, vertelde kort over de aanpak. 

Daarna namen waarnemend SDK-directeur Lawrence Eghosa en de kersverse stadsdeelwethouder Nur Icar het woord om de prijzen uit te reiken. Nur heeft beloofd dat wij hem in Ypenburg nog veel gaan zien en spreken om de kloof tussen bewoners en gemeente/politiek te verkleinen. Daar rekenen wij op en hij is van harte welkom! 

Uiteindelijk was de spanning te snijden en net als bij de 2e kamer verkiezingen kwamen de balkjes per idee langzaam omhoog tot er 3 winnaars overbleven. 

De winnaars: 

  • Ontwikkelingsplan Blauwe Loper tot meer recreatie en (lichte) horeca door Jolanda Klok
  • Buitenbioscoop door Margriet Knospe
  • Straaljager terug op Ypenburg door Jacques Schaaf. 

Jolanda kwam later. BPY-voorzitter Walter van Krieken was zeer vereerd om namens haar de prijs in ontvangst te nemen. Ontwikkeling tot recreatie/horeca Blauwe Loper was ooit voortgekomen uit een TU-Delft afstudeeropdracht van Charissa Telgt. “Haar” visie op Ypenburg heeft BPY met de Ypenburgse bewonersorganisaties omarmd en elk jaar besproken met gemeente en politiek. Inmiddels zijn daarvan de nodige zaken door gemeente Den Haag gerealiseerd en Jolanda heeft stug vol gehouden om een ontwikkelingsplan Blauwe Loper in te dienen. Gelukkig kon Jolanda later die middag haar prijs ook nog zelf uit handen van Walter van Krieken in ontvangst nemen. 

Dank aan alle betrokken Ypenburgers die hun mooie ideeën hebben ingediend. Uiteindelijk hebben de stemmen gesproken en zijn er 3 mooie projecten. Dank ook aan de gemeente Den Haag voor dit wijkbudget-initiatief om Ypenburg nog mooier en gezelliger te maken. 

Een verrassend mooi intermezzo kwam van verhalen-vertelster Hermine en rapper OC!

Wat vond u van het indienen van en stemmen op ideeën voor de wijk?

Voor Wijkbudget Ypenburg kon u ideeën indienen, reageren op plannen van anderen en stemmen op haalbare ideeën. De gemeente Den Haag wil graag weten hoe u dit vond. Van uw antwoorden leren wij wat we de volgende keer beter kunnen doen. Wilt u onderstaande vragen beantwoorden? Dit duurt ongeveer 5 minuten. U kunt uw antwoorden niet tussendoor opslaan. Vult u de vragenlijst daarom alstublieft in één keer in. 

Het invullen van de vragenlijst is anoniem, we vragen niet om persoonlijke gegevens. Invullen kan tot en met zondag 12 november 2023.

https://forms.office.com/pages/responsepage.aspx?id=ODlljCZnxUm8p45EpL8gKb8xXNyngqBOjPOyEOvGCcxUMFlHTUMxT1VXM1FKU1Y3SFZUVkVJNlJXSi4u

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten