Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Opening nieuwe speeltuin Bieremapark

Het Bieremapark in Ypenburg, een wijk in Den Haag, is recent verrijkt met een nieuwe inclusieve water- en natuurspeeltuin. Deze speeltuin werd feestelijk geopend op 16 oktober 2024, tijdens een speciale ceremonie waarbij Marion Beaujean, de Stadsdeeldirecteur van Ypenburg, de officiële handeling verrichtte. De speeltuin is ontworpen met het oog op toegankelijkheid en inclusiviteit, zodat zowel kinderen met als zonder beperking samen kunnen genieten van de speelervaring.

Tijdens de feestelijke opening waren er verschillende activiteiten voor kinderen, zoals grote springkussens en snacks, terwijl de ouders konden genieten van koffie. Het concept van de speeltuin richt zich op het stimuleren van samenspel in een natuurlijke omgeving, waarbij water en groen centraal staan. Dit initiatief vloeit voort uit een breder plan om het Bieremapark te ontwikkelen als ontmoetingsplek met veel groen en speelmogelijkheden voor de buurtbewoners.

Het idee van een inclusieve speeltuin is in 2019 ontstaan toen de gemeente een voorstel presenteerde voor een water- en natuurspeeltuin in het park. Hoewel het groene deel van het park al eerder werd gerealiseerd, heeft de speeltuin wat vertraging opgelopen. Uiteindelijk werd besloten om deze speeltuin met een inclusieve benadering in het voorjaar van 2024 te voltooien.

Bekijk hieronder de foto’s van de feestelijke opening en van de speeltuin, gemaakt door Johan Molenkamp.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief 264 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de