Zoeken
Sluit dit zoekvak.
2024 10 06 FOT Hoe werkt het (1) collectie Natuurlijk Delfland

Weekend van de wetenschap: Hoe werkt het?

Op 6 oktober nodigt Natuurlijk Delfland belangstellenden uit om van 12.00 tot 15.00 uur naar het Natuurhuis Het Melarium te komen. Het thema is Hoe werkt het? Aan de toegang zijn geen kosten verbonden, wel zijn diverse natuurboeken te koop.

Natuurhuis Het Melarium, Melariumpad 11 in het Ackerdijkse bos in Delft. Gebruik bij navigatie Symbiobrug, Delft.

Deze activiteit is een onderdeel van het Weekend van de Wetenschap; over heel Nederland laten onderzoeksinstituten zien hoe zij met de wetenschap om gaan.

Natuurlijk Delfland laat zien en ervaren hoe wij met de natuur om gaan. Enkele onderwerpen zijn: het Bijenbos, zon en omgeving, het Melarium, bijen. Zelf ervaren is daarbij het uitgangspunt.

Wat is en doet Natuurlijk Delfland?

Natuurlijk Delfland staat voor een natuurlijke leefomgeving. Een vereniging waarvan de leden in teams en projecten actief bezig zijn met natuuronderzoek, onze passie voor de natuur delen (natuureducatie) en de natuur beschermen via excursies, lezingen, cursussen, inventarisaties, advisering en natuurbeheer. De activiteiten zijn in drie categorieën te verdelen: voor de gezelligheid, voor mensen die meer willen weten en voor specialisten. Dit alles rond onderwerpen van de natuur bij ons in de buurt.

Het werkgebied omvat de gemeenten Westland, Midden-Delfland, Delft, Rijswijk, Ypenburg-Leidschenveen (Den Haag), Pijnacker-Nootdorp en Lansingerland. Ook beheert Natuurlijk Delfland het Melarium, het centrum voor natuur, bijen en kunst. Meer informatie is te vinden op de website: https://delfland.knnv.nl/.

Natuurlijk Delfland is een afdeling van de Natuurvereniging KNNV, een werkgroep van Duinbehoud en van de volgende landelijke soortenorganisaties de Zoogdiervereniging, Ravon, Floron, Mycologische Vereniging, BLWG en stichting Anemoon. En partner van Vogelbescherming en SOVON.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Herfstweer in Ypenburg

Flinke grijze luchten boven Ypenburg, weinig regen, maar wel sterke wind. Dit zorgt ervoor dat het niet fijn