27 mei 02:40

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
LJW_ACT_Battlefieldtours2024

Battlefield tours meidagen 1940

In de vroege uren van vrijdag 10 mei 1940 brak voor Nederland de Tweede Wereldoorlog uit. Troepen van Nazi-Duitsland vielen toen Frankrijk, Nederland, België en Luxemburg gelijktijdig binnen. Operatie Fall Gelb was begonnen.

Den Haag werd omringd door 3 vliegvelden. Al deze vliegvelden werden aangevallen en door de vijand veroverd. Hoe verdedigden wij ons? Hoe hebben wij het toch voor elkaar gekregen dat wij die 3 vliegvelden weer terug veroverden? Was die Slag om Den Haag een van de zeer weinige nederlagen die de troepen van Nazi-Duitsland tijdens de operatie Fall Gelb moesten incasseren?

Bus tour op 25 mei, 8 juni of 28 september
Op die vragen krijgt u een antwoord tijdens de bustour Slag om Den Haag.
De tour brengt u naar het hulpvliegveld Ockenburg, het vliegveld Ypenburg, het vliegveld Valkenburg en het dorp Valkenburg. Bezoek aan het Torenmuseum met uitleg van ervaren gidsen ter plaatse, die u ook meenemen naar een positie waar u het slagveld Valkenburg kan overzien.

De prijs van deze dag-tour  is  € 70,00 per persoon en is incl. de lunch en excursiegids. Iedere deelnemer ontvangt een uitgebreide excursiegids. Voor het toezenden van een inschrijfformulier kunt u een email sturen naar slagomdenhaag@gmail.com

Meer informatie over de bustour is te vinden op www.historischypenburg.nl.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten