23 april 09:47

Aanleveren

Zoek
Sluit dit zoekvak.
LJW_ALG_wijkbudget23

Wat vind jij het beste wijkidee? Laat je stem horen!

Stadsdeel Leidschenveen-Ypenburg is het schoonste en groenste stadsdeel van Den Haag, maar op cultureel en sociaal vlak is er nog een hoop winst te behalen. De culturele ontmoetingsplekken in het stadsdeel zijn beperkt. Dit wordt door de bewoners benoemd in de wijkagenda van Ypenburg en ook tijdens het bezoek van het college van burgemeester en wethouders werd hier door de bewoners aandacht voor gevraagd. Het wijkbudget wordt ingezet om de behoefte van de bewoners voor meer cultuur en ontmoetingsplekken verder vorm te geven.

Met het wijkbudget konden bewoners tot en met 5 juli jl. zelf ideeën insturen die helpen bij de verbeterpunten uit de wijkagenda. Dit zijn vaak duidelijke plannen die binnen een jaar klaar kunnen zijn. Er zijn door bewoners 45 ideeën ingediend om Ypenburg nog socialer en cultureler te maken. U kunt de ideeën bekijken op de website van Gemeente Den Haag door op onderstaande knop te klikken:


In de zomer heeft de gemeente een haalbaarheidscheck uitgevoerd op de ingestuurde ideeën met meer dan 25 likes. Hierbij is onder andere gekeken of het idee past binnen het thema cultuur en ontmoeten, en of het idee past binnen het budget van €40.000. Van de 45 ideeën, zijn er 10 ideeën haalbaar. Op deze 10 ideeën kan vanaf nu gestemd worden.

Hoe kunt u stemmen?
Vanaf maandag 18 september krijgt elke bewoner van Ypenburg (ouder dan 12 jaar) een stembrief met een unieke stemcode, waarmee iedere bewoner één keer zijn stem kan uitbrengen. Er kunnen combinaties gemaakt worden van verschillende ideeën om zo de €40.000,00 te verdelen. Op de website van Gemeente Den Haag kunt u zien op welke ideeën u kunt stemmen.

De stemperiode loopt van 18 september tot 13 oktober. Op 25 oktober wordt er een prijsuitreiking gepland om de winnende plannen bekend te maken.

Deel dit bericht:

Gerelateerde berichten

Nieuwsbrief 238 Natuurlijk Delfland

Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Natuurlijk Delfland brengt periodiek een nieuwsbrief uit. Lees hier het actuele nummer van de