2 oktober 08:53

Pendrecht / Zuidwijk

WhatsApp Image 2022-03-04 at 21.51.03 (1)

Wijk aan Zet: Wijkraad kandidaat Sylvia van Eyk Bakker

De verkiezingen voor de wijkraden zijn op 16 maart 2022, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen. Rotterdammers van 16 jaar en ouder konden zich tot 17 januari kandidaat stellen. WijkPlatform LikeJeWijk geeft kandidaten de ruimte om zich voor te stellen.

In dit portret: Sylvia van Eyk Bakker

Even voorstellen:
”Ik ben Sylvia van Eyk Bakker en woon bijna 30 jaar in de wijk Pendrecht.”

Waarom heeft u zich verkiesbaar gesteld?
”Om de problemen in de wijk aan te kaarten. De wijk is enorm veranderd in deze 30 jaar. Bewoners hebben nu het recht om zelf te kunnen beslissen, maar vaak weten ze niet bij wie ze moeten zijn. Daarom heb ik me verkiesbaar gesteld om hun wensen, ideeën en irritaties duidelijk te maken. Mijn moto is “tot je dienst” voor de bewoners van Pendrecht en Zuidwijk.”

Wat is uw verbinding met deze wijk? 
”In Pendrecht woon ik en heb ik jaren gewerkt bij de supermarkten Edah/Plus op Plein 1953. Ik heb mij altijd ingezet bij het project “Pendrecht is goed bezig” en ben ook heldin geweest met Opzoomeren.”

Wat zijn de belangrijkste punten die u wilt behandelen voor de komende 4 jaar? 
”Veiligheid, een schone omgeving en duidelijkheid. In samenwerking gaan met de gemeente en Roteb. De vervuiler(s) aan gaan pakken. Pendrecht is een grote vuilnisbak geworden.

Parkeerbeleid: foute parkeerders aanpakken, meer parkeerplaatsen en betere distributie van oplaad parkeerplaatsen. Een betere controle op te hard rijden in de wijk. De Krabbedijkstraat is ook een bron van irritaties met parkeren en hardrijders.

Beter onderhoud van groen: de tuinen en bomen van de VVE en de gezamenlijke tuinen onderhouden en net maken.

Betere communicatie naar bewoners. Een goed voorbeeld van de matige communicatie is dat Pendrecht de eerste wijk moet worden die van het gas af gaat. Goed voor het milieu, maar de informatie erover wordt slecht gecommuniceerd met de bewoners. Dit een kans is om alle irritaties onder de loep te nemen.”

Wat vindt u zo speciaal aan deze wijk? 
”Pendrecht is mijn thuis. Hier kun je gewoon jezelf zijn. Een multiculturele buurt waar je de mensen gedag kunt zeggen. Een volksbuurt. Zuidwijk is eigenlijk de buren, die wijk moet ik zelf nog een beetje leren kennen. Maar de problemen die Pendrecht kent spelen zich ook af in Zuidwijk.”

Wilt u zelf nog iets kwijt?
”Hoop dat we het samen gaan doen, stem nummer 5 op 16 maart! Heb je zelf nog ideeën of irritaties stuur mij een berichtje via de mail of Facebook.”

Zijn er tot slot nog mensen uit de wijk die u in het zonnetje wilt zetten? 
”Alle bewoners die al het goeds met onze wijken doen, want dat zijn nogal wat mensen.”

Bent u ook kandidaat en wil u uzelf voorstellen? Stuur een mail naar redactie@likejewijk.nl en wie weet komt er een LikeJeWijk reporter langs voor een foto en een interview!

Meer informatie over de wijkraden en Wijk Aan Zet leest u op dit WijkPlatform en via: https://bit.ly/3tT2VjD

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten