11 december 08:10

Pendrecht / Zuidwijk

Kandidaten-voor-de-wijkraad-in-Pendrecht-Zuidwijk-zijn-bekend-gemaakt-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-jsnoe

Kandidaten voor de wijkraad Pendrecht-Zuidwijk

Rotterdam krijgt na 16 maart een ander bestuursmodel in de vorm van wijkraden. Naast de gemeenteraadverkiezingen zijn er ook wijkraadverkiezingen.

In heel Rotterdam komen er 39 wijkraden na 16 maart. Nadat in 2014 de deelgemeente in Rotterdam, waaronder ook IJsselmonde, werd opgeheven ontstonden er de gebiedscommissies. Na twee perioden van 8 jaar houdt deze ook op te bestaan en komen er nu wijkraden voor in de plaats, die als het goed is op 20 april geïnstalleerd gaan worden door Rotterdam. Nieuw in deze bestuursvorm is dat burgers zich ook konden aanmelden. Zij hoefden niet gebonden te zijn aan een politieke of lokale partij.

Met de Wijk aan Zet krijgen Rotterdammers meer invloed op wat er gebeurt in hun wijk. Een nieuwe wijkdemocratie met 39 wijkraden, waar bewoners via een wijkakkoord meedenken en meebeslissen over wat hun wijk nodig heeft. Waar bewoners meebepalen waar geld aan wordt besteed en welke initiatieven van wijkgenoten worden uitgevoerd. En met een gemeente die zichtbaar in de wijk werkt. Die weet wat er speelt en samen met de bewoners optrekt. Zodat iedereen in de wijk kan meedoen. Laagdrempelig, op maat en met een praktische aanpak. De wijk is aan zet!

Tot 17 januari konden bewoners al dan niet verbonden aan een politieke partij zich aanmelden voor de wijkraad Pendrecht-Zuidwijk in gebied Charlois. Voor de wijkraad in Pendrecht-Zuidwijk hebben zich 19 kandidaten aangemeld waar 7 zetels te verdelen zijn, de namen zijn bekend voor deze wijkraad: 

1. Z. (Zeliha) Kumru
2. S. (Selim) van Noppen
3. O. (Ozlem) Karagülle
4. J.A.L. (Jeleesa) Lynch
5. S. (Sylvia) van Eyk-Bakker
6. E. (Enes) Şahin
7. M.C. (Riet) Velders
8. A. (Arjan) Muriqi
9. A.M. (Arti) Sowikromo
10. F.S. (Faisal) Neslo
11. D.H. (Dirk) Oosthoek
12. G.M. (Giovanni) Rijna
13. E. (Bertus) Jetten
14. E.A. (Elfi) Schwarbach
15. R. (Robin) Haijes
16. A. (Aida) Osmanbašić
17. B. (Ben) Aafjes
18. H.J.A. (Rick) Timmer
19. I.S. (Isabelle) de Jong

 

Reporter Ruud deelde het artikel met ons! 

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten

Hulp bij jouw buurtidee

Wil jij een voetbaltoernooi, streetdance battle of mode- workshop in jouw buurt? Of misschien wil je wel een