2 oktober 06:50

Pendrecht / Zuidwijk

De-klok-in-de-Halsterenstraat-Hoofdafbeelding-LikeJeWijk-MA7hk

De klok in de Halsterenstraat

Door de renovatie, de nieuwbouw en de herinrichting van de buitenruimte is het buurtje tussen de Tiengemetensingel en de Sliedrechtstraat onherkenbaar veranderd. In de Halsterenstraat is men nog bezig met de buitenruimte en wie er doorheen loopt ziet iets bijzonders: een gele paal met daarop een klok.

Vroeger was hier een plein met speeltoestellen en de klok heeft een bijzondere voorgeschiedenis. Twee tieners uit de straat, Ali en Makeal, dienden in 2007 het idee voor een klok in de straat in bij het project Groene Duimen. Het idee achter hun plan was: “Als we nu met elkaar afspreken dat we na 10 uur ’s avonds geen herrie meer maken op straat, dan bevorderen we de nachtrust voor groot en klein. En met een echte klok in de straat kan niemand meer zeggen dat hij niet weet hoe laat het eigenlijk is.” Er ging wel enige tijd overheen voordat het idee werd uitgevoerd: pas twee jaar later (!) is de klok geplaatst, dat gebeurde op 27 februari 2009. De klok heeft ingebouwde verlichting en wordt radiografisch aangestuurd zodat de overgang naar de zomertijd en de wintertijd automatisch gaat, net als bij de klokken van de Sint Bavokerk.

Met de herinrichting van het gebied zijn de speeltoestellen verdwenen maar de klok is tot nu toe blijven staan en loopt nog steeds (en ook nog op tijd!).

Reporter Mario deelde het nieuws met ons! 

Deel dit bericht:

Categorieën

Gerelateerde berichten