16 juli 07:47

Aanleveren

Wooncomplex-Beverburgh-wordt-gerenoveerd-en-krijgt-nieuwe-recreatieruimte-hoofdafbeelding-LikeJeWijk-MAFq4

Wooncomplex Beverburgh wordt gerenoveerd

IJsselmonde heeft in haar gebied gebouwen uit de jaren 60 staan van de vorige eeuw. Er komt een moment dat er een keuze moet worden gemaakt wat je met zo’n gebouw gaat doen? De Beverburgh is zo’n gebouw, en waar naar verluidt de bewoners nog prettig wonen. De verhuurder Woonbron besloot om te renoveren, en die geldt voor de bestaande twee woonblokken. Daarnaast komt er een nieuw te bouwen recreatieruimte. De renovatie is inmiddels al in gang gezet sinds afgelopen september.

Woonbron gaat 200 woningen in woongebouw Beverburgh renoveren. De renovatie bestaat onder andere uit onderhoud aan de gevels, het dak en isolerende maatregelen. Ook wordt er een nieuwe entree en een ontmoetingsruimte gerealiseerd. Daarnaast wordt het woongebouw aangesloten op het warmtenet van Vattenfal. Deze heeft als het goed is al plaats gevonden in het ketelhuis.

De werkzaamheden aan de woonblokken zijn divers. Zo komt er een nieuwe ruime entree met een bellentableau met een videofoon en brievenbussen. In de veiligheid is opgenomen dat de voor- en achterdeur niet meer toegankelijk zijn voor vreemden.

Aan de buitenzijde krijgen de beide woonblokken een frisse uitstraling met nieuwe hekwerken voor de balkons. De woningen worden energiezuiniger door het plaatsen van nieuwe deuren en ramen met goed isolerend HR++ glas. Extra isolatie komt er op de daken en op de kopgevels.

Het gebruik maken van het warmtenet in de woning is duurzamer en vermindert de CO2 uitstoot. Hierdoor ontstaat er meer wooncomfort in een constante temperatuur en is beter te regelen.

De nieuwe recreatiezaal gaat de aannemer bouwen aangrenzend aan de woonblokken d.m.v. een hal. Woonbron en de gemeente onderzoeken of de nieuwe welzijnsaanbieder SOL ook een project kan opstarten voor activiteiten in de recreatieruimte. Te denken aan koffie-ochtenden etc…!

Na de renovatie zal de tuin dan als laatste opnieuw worden ingericht waar de aannemer nu zijn opslaglocatie heeft. Als dat klaar is dan is men ongeveer ruim een jaar verder. Oplevering van deze renovatie staat gepland in oktober 2023. De Beverburgh is gelegen aan de Grote Hagen. Deze renovatie werkzaamheden zijn na te lezen op de website van de verhuurder, Woonbron.

Reporter Ruud deelde het nieuws met ons via de website!

Brontekst: website Woonbron

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten