17 juni 07:12

Aanleveren

IMG_1540

Wijk aan Zet: Wijkraad kandidaat Marja van Heijzen

De verkiezingen voor de wijkraden zijn op 16 maart 2022, tegelijk met de gemeenteraadsverkiezingen. Rotterdammers van 16 jaar en ouder konden zich tot 17 januari kandidaat stellen. WijkPlatform LikeJeWijk geeft kandidaten de ruimte om zich voor te stellen.

In dit portret: Marja van Heijzen-Berghout

Even voorstellen:
”Mijn naam is Marja van Heijzen-Berghout en ik woon al 40 jaar in de Beverwaard, nog steeds met veel plezier. Ik heb bij het Sportbedrijf Rotterdam gewerkt en als wijknetwerker bij de Gemeente. Nu heb ik tijd om mij in te zetten voor de Beverwaard.”

Waarom heeft u zich verkiesbaar gesteld?
”Ik heb mij verkiesbaar gesteld omdat ik jaren geleden al 7 jaar actief was in de deelgemeenteraad en ik dit werk belangrijk vond. Ik wil me daarom nu opnieuw inzetten voor het belang van de wijk Beverwaard. Ik ben blij dat de wijkraad alleen voor de Beverwaard opkomt en niet voor heel IJsselmonde. We kunnen nu met de wijkraad ons richten op de problemen in de Beverwaard.”

Wat is uw verbinding met deze wijk? 
”Ik woon hier al 40 jaar, dus ik ken de wijk goed. Voor ik ben gaan werken was ik vrijwilliger in de Focus voor activiteiten en de wijkkrant.”

Wat zijn de belangrijkste punten die u wilt behandelen voor de komende 4 jaar? 
”Het belangrijkste voor de wijk is dat de Beverwaarders weer een grotere mate van veiligheid ervaren. Dit is niet iets wat makkelijk te realiseren is, maar ik wil er wel alles aan doen om de situatie in de Beverwaard te verbeteren. Daarvoor heb ik wel de hulp nodig van de bewoners in de Beverwaard. Het zou mooi zijn als de naam Beverwaard een glimlach geeft en geen frons.

Verder is het voor een vitale wijk van belang dat er een gedegen beleid is voor jongeren. We kunnen samen met bijv. het project: “Nieuwe Energie voor de Bouw en Techniek” proberen jongeren aan een baan te helpen. Ook hebben ze een plek in de wijk nodig waar ze naar toe kunnen. Dat kan je als wijkraad niet allemaal alleen aanpakken. Daar hebben we ook de gemeenteraad en verschillende instanties bij nodig.

Een ander belangrijk aandachtspunt is ook een schonere wijk. Dit kunnen we in samenwerking met de Gemeentelijke diensten doen, maar ook op de scholen kunnen we acties houden. We kunnen al bij kinderen beginnen om het besef bij te brengen dat, als je wat laat vallen, er iemand moet zijn die dit ook weer op moet ruimen.

Samenwerking in de wijk is van het grootste belang, omdat we samen met alle bewoners en instanties een Wijkakkoord op gaan stellen waarin de problemen in de wijk benoemd worden. Daar gaan we de komende 4 jaar met de verschillende groepen in de wijk aan werken, om zoveel mogelijk aan te pakken en als het kan op te lossen. Ook samenwerking met de gemeenteraad is belangrijk en ik zal ze achter hun broek/jurk aan zitten om de problemen die wij ervaren in de Beverwaard bij hen hoog op de agenda te krijgen.”

Wat vindt u zo speciaal aan deze wijk? 
”Speciaal aan deze wijk is dat de multiculturele samenleving in de Beverwaard, ondanks de problemen in de wijk, toch naar elkaar omkijkt en er samenwerking is tussen de verschillende bevolkingsgroepen.”

Wilt u zelf nog iets kwijt?
”Ik ben niet gebonden aan enige partij, omdat ik vind dat het belang van de Beverwaard voorop moet staan en niet het partijbelang.”

Zijn er tot slot nog mensen uit de wijk die u in het zonnetje wilt zetten? 
”Graag wil ik Helene Mast, de wijknetwerker, in het zonnetje zetten. Zij kent de problemen in de wijk en staat klaar om de Beverwaarders te ondersteunen en verder te helpen  zoveel als zij kan.”

Bent u ook kandidaat en wil u uzelf voorstellen? Stuur een mail naar redactie@likejewijk.nl en wie weet komt er een LikeJeWijk reporter langs voor een foto en een interview!

Meer informatie over de wijkraden en Wijk Aan Zet leest u op dit WijkPlatform en via: https://bit.ly/3tT2VjD

Deel dit bericht:

Geen berichten gevonden!

Categorieën

Gerelateerde berichten